80χρονος τουρίστας νεκρός σε φαράγγι της Κρήτης

Χανιά
80χρονος τουρίστας νεκρός σε φαράγγι της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο ριψοκίνδυνος περιπατητής σε ένα από τα πιο δύσβατα σημεία φαραγγιού στην Κίσσαμο

Ένας 80χρονος τουρίστας αποφάσισε μόνος του να διασχίσει το φαράγγι Ρόκα, στην Κίσσαμο Χανίων, με αποτέλεσμα αυτό να του κοστίσει την ίδια του τη ζωή.

Για τον εντοπισμό και διάσωση του στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από την πυροσβεστική με 6 οχήματα και 9 υπαλλήλους να σπεύδουν στο σημείο.

Ειδικότερα, μόνος του ο 80χρονος τουρίστας, πρώην ορειβάτης αποφάσισε το μεσημέρι της Τετάρτης να διασχίσει το φαράγγι της Ρόκκας. 

Τέσσερις ώρες περπατούσε μόνος του μέσα στο φαράγγι με τη σύζυγό του, η οποία διέμενε σε ξενοδοχείο της περιοχής, να αγωνιά και τελικά να καλεί σε βοήθεια.

Όπως ανέφερε στο neakriti.gr, ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Κρήτης, Αρχιπύραρχος κ. Νίκος Λαγουδάκης: «Υπάλληλος του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο 80χρονος μας ενημέρωσε μέσω του 112, καθώς η σύζυγός του ηλικιωμένου αγωνιούσε, επειδή έλειπε αρκετές ώρες».

Αμέσως, λίγο μετά τις 3 το απόγευμα, στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού και αναζήτησης του ηλικιωμένου άνδρα, από 9 πυροσβέστες και έξι οχήματα.

Ο ηλικιωμένος αργά το βράδυ μετά από ώρες αναζήτησης εντοπίστηκε νεκρός σε έναν πολύ δύσβατο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες, και μάλιστα η διαδικασία της ανάσυρσης μέχρι αργά το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News