Το 75% των χρημάτων για την Θεομηνία, στα Χανιά

Χανιά
Το 75% των χρημάτων για την Θεομηνία, στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

200 εκατομμύρια ευρώ συνολικά οι προϋπολογισμοί για τα έργα αποκατάστασης

Σχεδόν στα 200 εκατομμύρια ευρώ θα φτάσουν οι προϋπολογισμοί για τα έργα αποκατάστασης από τη Θεομηνία του περασμένου χειμώνα στη δυτική Κρήτη, με τα 3/4 των χρημάτων να αφορούν τα Χανιά. Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, υποδέχθηκε σήμερα στα Χανιά, τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, για την υπογραφή σχετικών συμβάσεων, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι παρεμβάσεις και στον ΒΟΑΚ.

Στα 150 εκατομμύρια ευρώ θα φτάσουν συνολικά οι χρηματοδοτήσεις στην περιφερειακή ενότητα και τους δήμους των Χανίων για την αποκατάσταση των ζημιών από τη Θεομηνία του περασμένου χειμώνα. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, 78 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη εγκριθεί, ενώ μέσω της Περιφέρειας Κρήτης, θα υπάρξει ροή τεχνικών δελτίων προς τους δήμους των Χανίων για έργα 60 εκατομμυρίων ευρώ. Σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, έχουν εγκριθεί 48 εκατομμύρια ευρώ για αντίστοιχες παρεμβάσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, υποδέχθηκε τον Σταύρο Αρναουτάκη σήμερα στα Χανιά για την υπογραφή 1,1 εκατομμυρίων ευρώ για έργα στο οδικό δίκτυο του δήμου Πλατανιά, και για 100.000 ευρώ σε παραποτάμια έργα, ενώ ήδη έχουν δημοπρατηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη έργα 15 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν παρεμβάσεις πριν χτυπηθούν τα Χανιά από τη Θεομηνία. 

Σε δεύτερο χρόνο θα δημοπρατηθούν κατεπειγόντως έργα 4 εκατομμυρίων ευρώ για παραποτάμιες παρεμβάσεις και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η δημοπράτηση για έργο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του προγράμματος Φιλόδημος για τον ποταμό Ταυρωνίτη. Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στον ΒΟΑΚ στα Μεγάλα Χωράφια και θα συνεχιστούν σε Σταλό και Γαλατά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News