Φαράγγι Σαμαριάς: Προκηρύχθηκαν οι θέσεις του εποχικού προσωπικού

Χανιά
Φαράγγι Σαμαριάς: Προκηρύχθηκαν οι θέσεις του εποχικού προσωπικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «αέρα» ο σχετικός διαγωνισμός, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους

Εν αναμονή της πρόσληψης 26 εποχικών υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων, που θα εργαστούν τη θερινή περίοδο στο φαράγγι της Σαμαριάς, βρίσκεται η Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Ο σχετικός διαγωνισμός βγήκε «στον αέρα» και οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι τις 17 Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή, κενή παραμένει μέχρι σήμερα η θέση γιατρού στο φαράγγι και τα όποια περιστατικά αντιμετωπίζονται από το Αγροτικό Ιατρείο Αγίας Ρουμέλης.

Η προκήρυξη για την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού βγήκε χθες “στον αέρα” και αφορά σε αποφοίτους όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Οι προσληφθέντες θα υπογράψουν σύμβαση εργασίας έως τις 31 Δεκεμβρίου. Δασολόγοι, βιολόγοι, δασοπόνοι, υπάλληλοι Δασικής Προστασίας, χειριστές Η/Υ, οδηγοί, φύλακες, δασεργάτες, μεταφορείς με ζώα και διοικητικοί υπάλληλοι αναμένεται να καλύψουν σημαντικά κενά, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του φαραγγιού.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας. Είναι μια μεγάλη ανάσα, διότι μέχρι τώρα το φαράγγι λειτουργεί με το μόνιμο προσωπικό, και όπως καταλαβαίνετε με τις ελλείψεις και την υποστελέχωση της υπηρεσίας η κόπωση αυξάνει καθώς αυξάνονται οι επισκέπτες», υπογράμμισε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Χανίων κ. Πολύμνια Σκλαβάκη.

Εκτιμάται ότι μέχρι τις αρχές Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων και οι εποχικοί υπάλληλοι θα ενισχύσουν το δύσκολο έργο των μόνιμων δασοφυλάκων, οι οποίοι σήμερα σηκώνουν “στις πλάτες τους” όλο το βάρος της λειτουργίας του εθνικού δρυμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη δεδομένη περίοδο ο αριθμός των επισκεπτών του δρυμού σε καθημερινή βάση ξεπερνά τους πεντακόσιους και μπορεί να φτάσει, σύμφωνα με την κ. Σκλαβάκη, τους επτακόσιους, ανάλογα με το συνολικό ρεύμα που αναπτύσσεται στα Χανιά.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Υγείας καλείται να τοποθετήσει γιατρό στο φαράγγι της Σαμαριάς, κι αν αυτό δε γίνει κατορθωτό, τον λόγο θα αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ορίζοντας στρατιωτικό γιατρό. Εκτίμηση της διευθύντριας Δασών Χανίων είναι ότι οι ανάγκες θα εξυπηρετούνται προσωρινά από το Ιατρείο της Αγίας Ρουμέλης.

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η κ. Σκλαβάκη τόνισε την ανάγκη προστασίας και διάσωσης του δοκιμαζόμενου, όπως είπε, από τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, φυσικού πλούτου της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News