Χανιά

Τουριστική επένδυση «μαμούθ» σε προνομιακό σημείο των Χανίων

Το έργο δρομολογειται να γίνει στην έκταση του παλιού εργοστασίου της ΑΒΕΑ στη Νέα Χώρα και όπως όλα δείχνουν έχει ήδη προχωρήσει η διαδικασία της αδειοδότησης

Μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στα Χανιά ,δρομολογείται στην έκταση του παλιού εργοστασίου της ΑΒΕΑ στη Νέα Χώρα και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη προχωρήσει η διαδικασία της αδειοδότησης.

Σε προνομιακό σημείο, δίπλα στη θάλασσα πρόκειται να ανεγερθεί συγκρότημα κατοικιών και ξενοδοχείο, με την επένδυση να φτάνει τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για σύνθετο επενδυτικό σχέδιο το κόστος του οποίου υπολογίζεται σε πενήντα εκατομμύρια ευρώ.

Το  συγκρότημα κατοικιών και το ξενοδοχείο πρόκειται να ανεγερθούν σε δύο εκτάσεις των έντεκα στρεμμάτων.

Ήδη έχει εξασφαλιστεί ο χαρακτηρισμός των φουγάρων του παλιού εργοστασίου της ΑΒΕΑ από το ΚΑΣ ως αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και η μελέτη για τις προδιαγραφές της επένδυσης.

Η έκταση μετά την κατεδάφιση του εργοστασίου της Ανώνυμης Βιομηχανικής Εταιρίας Ανατολή που αποτέλεσε σύμβολο ολόκληρης της συνοικίας της Νέας Χώρας για πολλές δεκαετίες, πέρασε στην ιδιοκτησία τραπεζικών ιδρυμάτων τα οποία και θα υλοποιήσουν την τουριστική επένδυση.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια