Μαθητές Δημοτικού έφεραν ποτά σε σχολική εκδρομή

Χανιά
Μαθητές Δημοτικού έφεραν ποτά σε σχολική εκδρομή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση για το περιστατικό – Ο διευθυντής διαψεύδει ότι παιδί μέθυσε

Μία καταγγελία μητέρας για ένα ανήκουστο περιστατικό σε εκδρομή Δημοτικού Σχολείου έφερε αντιδράσεις από την πλευρά της κοινότητας του σχολείου, με τον διευθυντή να υποστηρίζει πως τέτοιο συμβάν δεν υφίσταται.

Ο κ. Δημήτρης Καλλιβρετάκης, διευθυντής του σχολείου των Χανίων, μίλησε στο neakriti.gr για το τι έγινε στην εκδρομή του σχολείου και διαβεβαίωσε πως ουδέποτε κάποιος μικρός μαθητής μέθυσε.

«Ανυπόστατες είναι οι κατηγορίες της συγκεκριμένης μητέρας, δεν ξέρω τι μένος κρύβει για το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς μας. Προσπάθησε να σπιλώσει την αλήθεια.».

Θέλοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια, ο διευθυντής του σχολείου περιέγραψε τα πραγματικά περιστατικά.

Όπως είπε, στη διάρκεια σχολικής εκδρομής, μαθητές της ΣΤ’ Τάξης έβγαλαν από τις τσάντες τους μικρά μπουκαλάκια τα οποία περιείχαν αλκοόλ. Κάποια από αυτά πρόλαβαν να τα δοκιμάσουν. Έγιναν όμως αντιληπτά από τους εκπαιδευτικούς και το θέμα έληξε εκεί.

Περιστατικό ασθένειας μαθητή του ίδιου σχολείου που ανέβασε πυρετό κατά τη διάρκεια της εκδρομής, δεν έχει καμία σχέση με κατανάλωση αλκοόλ, διαβεβαίωσε ο διευθυντής  του σχολείου ο οποίος εξήγησε ότι το συγκεκριμένο παιδί είχε ήδη ασθενήσει, πήγε με αντιπυρετικό στην εκδρομή και όταν η δράση του πέρασε, ανέβασε πυρετό και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Από το νοσοκομείο των Χανίων γίνεται σαφές ότι δεν υπήρξε μεταφορά μαθητή λόγω μέθης.  Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την κ.Μπαρδάτσου, διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας: «Δεν υπήρξε εισαγωγή, νοσηλεία ακόμη και μεταφορά ανήλικων στα ΤΕΠ ή τα εξωτερικά ιατρεία. Το δηλώνω κατηγορηματικά, διότι ενημερωθήκαμε ότι ακούγεται ότι μαθητές έφθασαν στο νοσοκομείο, αλλά επαναλαμβάνω ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο. Ενδεχομένως να υπήρξε μεταφορά μαθητή ή μαθητών σε κάποιο Κέντρο Υγείας, αλλά και πάλι εγώ δεν γνωρίζω το παραμικρό».  

Ο κ. Καλλιβρετάκης έκανε λόγο για λάθος πρότυπα επισημαίνοντας ότι είναι μία ευκαιρία ώστε η κοινωνία να καυτηριάσει τη λανθασμένη νοοτροπία που θέλει τους Κρητικούς να συνοδεύουν με αλκοόλ στιγμές της καθημερινότητας τους.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News