Χανιά

Μεγάλα Χωράφια: Ολοκληρώνεται, αλλά δεν παραδίδεται σε κυκλοφορία ο δρόμος

"Τρέχουν" μετά από 2 μήνες στασιμότητα οι εργασίες στα Μεγάλα Χωράφια

Προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και μετά από στασιμότητα δύο μηνών το έργο αποκατάστασης του Βόρειου Οδικού Άξονα στα Μεγάλα Χωράφια, όπου τμήμα του οδοστρώματος του ρεύματος κυκλοφορίας “Ρέθυμνο-Χανιά” είχε υποχωρήσει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα. Η αποκατάσταση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διήμερο, ωστόσο ο δρόμος δε θα δοθεί άμεσα σε κυκλοφορία, καθώς απαιτείται προηγουμένως η εκπόνηση μελέτης σήμανσης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το έργο της προσωρινής αποκατάστασης που είναι σε εξέλιξη προκηρύχτηκε στις 22 Μαΐου από το υπουργείο Υποδομών, που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη. Συνεργεία της αναδόχου εταιρείας ενισχύουν το υπέδαφος, προκειμένου να στερεωθεί το οδόστρωμα και να μπει ασφαλτοτάπητας. Η παρέμβαση περιλαμβάνει και αντιπλημμυρικά έργα, ενώ πρωταρχικό μέλημα της επιβλέπουσας Αρχής είναι η ασφάλεια του δρόμου, μέχρι την εφαρμογή της οριστικής λύσης.
Συνολικά 1 εκατομμύριο ευρώ έχουν δεσμευτεί για τα έργα της προσωρινής αποκατάστασης των καταστροφών κατά μήκος του ΒΟΑΚ, που περιλαμβάνουν το τμήμα στα Μεγάλα Χωράφια, καθώς επίσης το τμήμα του Γαλατά και αυτό του Σταλού.


Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε δεσμευτεί για την οριστική λύση μετά τη μεγάλη κατολίσθηση στον Σταλό, που έκοψε στα δύο την εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου και μετά την καθίζηση στα Μεγάλα Χωράφια, που οδήγησε στην τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών ως μόνη λύση για τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, πιθανότατα τον Οκτώβριο, αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο της πλήρους αποκατάστασης, που περιλαμβάνει μεγαλύτερες παρεμβάσεις και στα τρία σημεία.

Από το ένα ρεύμα η κυκλοφορία

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να τελειώσουν οι εργασίες επί του ΒΟΑΚ στα Μεγάλα Χωράφια, ωστόσο η κυκλοφορία θα συνεχίσει να γίνεται από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας και με τη βοήθεια φωτεινού σηματοδότη. Σύμφωνα με στελέχη της αναδόχου εταιρείας, άμεσα θα εκπονηθεί η μελέτη σήμανσης από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες και να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών και στη δυσφημιστική για το νησί εικόνα με τις ουρές των οχημάτων στην εθνική οδό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια