Χανιά

«Έξυπνο» σύστημα φωτισμού και ενεργειακή αναβάθμιση σχολείου

Θα ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου 2020-2021

Στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα “Κρήτη 2014-2020” εντάσσεται η ενεργειακή αναβάθμισή του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων-Εσπερινού ΕΠΑΛ Χανίων”, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη..

Πιο συγκεκριμένα η ενεργειακή αναβάθμιση στοχεύει στην τοποθέτηση πιστοποιημένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης, αντικατάσταση της ξύλινης στέγης του Β’ ορόφου, απομάκρυνση της υφιστάμενης υγρομόνωσης από το δώμα του Α’ ορόφου και πλήρης κατασκευή θερμομόνωσης -υγρομόνωσης σε αυτά. Αφαίρεση των απλών μεταλλικών, κουφωμάτων μονού υαλοπίνακα και η αντικατάσταση τους με κουφώματα αλουμινίου διπλού υαλοπίνακα. Επίσης, προβλέπεται ο κλιματισμός των εσωτερικών χώρων του κτηρίου καθώς και η αντικατάσταση των φωτιστικών, με φωτιστικά τύπου LED, καθώς και η τοποθέτηση έξυπνου συστήματος διαχείρισης του φωτισμού και του κλιματισμού.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων εντάσσεται στη χρηματοδότηση που είναι στο πλαίσιο του εγκεκριμένου σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), προβλέπεται να εκτελεστεί το ερχόμενο καλοκαίρι, με το τέλος της επόμενης σχολικής περιόδου (2019-2020) και θα ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου 2020-2021. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια