Η στιγμή που πελάτης ταβέρνας σώζεται από βέβαιο πνιγμό - Δείτε το video

Χανιά
Η στιγμή που πελάτης ταβέρνας σώζεται από βέβαιο πνιγμό - Δείτε το video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπεύθυνος ταβέρνας έσωσε τον άντρα που στραβοκατάπιε

Συγκλονιστικό είναι το video που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας μιας ταβέρνας, στο ενετικό λιμάνι των Χανίων και δείχνει πώς ένας εργαζόμενος σώζει το θαμώνα μαγαζιού από βέβαιο πνιγμό.

Όπως φαίνεται στις εφιαλτικές αυτές στιγμές που πέρασαν, ζευγάρι κάθεται στο τραπέζι και τρώει όταν ο θαμώνας πνίγεται από την τροφή καθώς στραβοκατάπιε. Η κοπέλα σηκώνεται και τον χτυπά στην πλάτη, όμως χωρίς κάποιο αποτέλεσμα αφού ο συνδαιτυμόνας της σηκώνεται όρθιος και ανήσυχος φαίνεται να μην μπορεί να πάρει ανάσα.

Ο υπεύθυνος της ταβέρνας αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και τρέχει δίπλα του. Το γεγονός ότι γνώριζε από πρώτες βοήθειες, αποδείχθηκε σωτήριο.

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Χάιμλιχ, ο υπεύθυνος κατάφερε να βοηθήσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Το ξένο σώμα απομακρύνθηκε από τον αεραγωγό που εμπόδιζε την αναπνοή του και αποτράπηκαν επιπλέον δυσάρεστες καταστάσεις.

 Το περιστατικό που συνέβη το περασμένο Σάββατο στο λιμάνι των Χανίων ήταν ένα από τα πολλά που καταγράφονται κάθε χρόνο. Ο Σύλλογος Εστίασης σε μια προσπάθεια να εκπαιδεύσει τους εργαζόμενους στην παροχή πρώτων βοηθειών οργανώνει σεμινάριο στις 27 Ιουνίου σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και το δήμο Χανίων.

Κάθε χρόνο πολλά παιδιά, αλλά και ενήλικες χάνουν τη ζωή τους από απόφραξη των αναπνευστικών οδών μετά από εισρόφηση ξένου σώματος.

Δείτε το video με την εικόνα την οποία κατέγραψε η κάμερα του εστιατορίου να κάνει το γύρο του διαδικτύου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News