Χανιά

Οι 13 αλλοδαποί δεν κατάφεραν να... πετάξουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συλλήψεις στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων προκάλεσαν κινητοποίηση στην αστυνομία

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται από χτες, Τετάρτη, 13 αλλοδαποί οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, όμως με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, γεγονός που… δεν πέρασε απαρατήρητο.

Στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» συνελήφθησαν επτά άντρες και πέντε γυναίκες ηλικίας από 24 έως 45 ετών και στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης ένας 42χρονος αλλοδαπός. Όλοι βαρύνονται με την κατηγορία της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου και Χανίων, οι 13 αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Τσεχίας, Ιταλίας, Σλοβενίας και Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Ιταλία, την Τσεχία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων αντίστοιχα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, χθες (22.05.2019) στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» δώδεκα αλλοδαποί (7 άνδρες και 5 γυναίκες) ηλικίας από 24 έως και 45 ετών και στο Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» 42χρονος αλλοδαπός, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένα Ηρακλείου και Χανίων οι παραπάνω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Τσεχίας, Ιταλίας, Σλοβενίας και Ηνωμένου Βασιλείου προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Ιταλία, την Τσεχία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων αντίστοιχα.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια