Ο Γιώργος Σταθάκης στα Χανιά για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

Χανιά
Ο Γιώργος Σταθάκης στα Χανιά για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τον Τάσο Βάμβουκα είχε ο υπουργός στο Λιμενικό Ταμείο

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, είχε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Λιμενικού Ταμείου του νομού Χανίων.

Ο υπουργός αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) στο νησί ενημέρωσε τον Δήμαρχο Χανίων για την απόφαση που πρόκειται να εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, η οποία προβλέπει σε κάθε περίπτωση την αυτονομία της ΔΕΔΙΣΑ.

Ο κ. Βάμβουκας ενημέρωσε τον κ. Σταθάκη για την πορεία των μεγάλων έργων στο Δήμο, γνωστοποιώντας ότι εντός του Ιουνίου η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου «βγάζει στον αέρα» τον διεθνή διαγωνισμό, ύψους 15 εκατ. ευρώ, για τη δημοπράτηση της Δημοτικής Αγοράς, ένα έργο, που ο κ. Σταθάκης είχε εγκρίνει την χρηματοδότησή του ως Υπουργός, με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ.

Περαιτέρω, ο Δήμαρχος Χανίων ενημέρωσε τον κ. Υπουργό για τα 8 νέα σχολεία, καθώς ήδη από την πρώτη φάση του διαγωνισμού προέκυψε η συμμετοχή τεσσάρων μεγάλων τεχνικών εταιρειών, που υπέβαλαν φακέλους. «Το έργο προχωρά κανονικά για να μας δώσει σε δύο χρόνια οκτώ νέες σχολικές μονάδες σε διάφορες περιοχές του Δήμου, που είχαν μεγάλη ανάγκη», τόνισε ο κ. Βάμβουκας.

Μάλιστα, ο κ. Βάμβουκας ευχαρίστησε στο πρόσωπο του κ. Σταθάκη την ελληνική κυβέρνηση, που αποδέχτηκε την πρόταση της δημοτικής αρχής «και έχουμε στα Χανιά τη μεγαλύτερη ίσως επένδυση, που έχει γίνει, που μαζί με τον Φ.Π.Α. ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ», όπως επεσήμανε. Επίσης, ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε και στο τεράστιας αξίας ζήτημα για τα Χανιά και την κοινωνία μας, την παραχώρηση του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο. «Στα Χανιά, τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μια αναπτυξιακή έκρηξη, που ήδη είναι ορατή με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την ανάπτυξη της οικονομίας και την εξάλειψη της ανεργίας για την οποία έχουμε εξασφαλίσει πόρους, που ξεπερνούν αρκετά τα 120 εκ. ευρώ», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της παραμονής της γλίστρας στον Τερσανά για το οποίο έχει δείξει ο κ. Σταθάκης ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι είναι πολύ μεγάλης σημασίας η διατήρησή της, ενώ, όπως επισημάνθηκε, το θέμα οδεύει οριστικά για την επίλυσή του.

Με τη σειρά του ο κ. Σταθάκης εξέφρασε και τη δική του ικανοποίηση για την καλή συνεργασία με τον Δήμαρχο Χανίων και τον Δήμο και τις καλές προοπτικές ανάπτυξης, που διανοίγονται για τα Χανιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News