Μήνυμα νίκης και ενότητας έστειλε από τα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Χανιά
Μήνυμα νίκης και ενότητας έστειλε από τα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η νίκη μας, νίκη όλων των Ελλήνων», τόνισε από τα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μήνυμα νίκης και ενότητας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πλατεία δίπλα από το Γιαλί Τζαμί: «Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, να επαναπαυτούμε! Το μήνυμά μας πρέπει να φτάσει σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό»

Οκτώ ημέρες πριν τις εκλογές και το «παρών» έσπευσαν να δώσουν οπαδοί του κόμματος, από θάλασσα και στεριά, στην ανοιχτή συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.  

Μπροστά από το Γυαλί Τζαμί στο Ενετικό Λιμάνι, όπου έχει στηθεί η εξέδρα, με φόντο τον Φάρο των Χανίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε μπροστά σε πλήθος κόσμου και έστειλε μήνυμα νίκης και ενότητας.

«Τώρα θα πάμε μπροστά με όλους για το καλό όλων. Τη δύναμη που μου δίνετε θα σας τη δώσω πίσω στο πολλαπλάσιο. Δεσμεύομαι να απελευθερώσω όλες τις δυνάμεις της Κρήτης. Όχι μόνο για εμάς αλλά κυρίως για τα παιδιά μας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του.

«Ο καλός πολιτικός δεν είναι αυτός που κερδίζει εκλογές» πρόσθεσε  αλλά «πρέπει να κερδίζει και ο τόπος από αυτά που αφήνει πίσω του. Αυτό είναι το παράδειγμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Στον τόπο που τον γέννησε. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να διδαχθεί από τον εθνάρχη, από την τόλμη στην πολιτική του και τις ιδέες του. Η Ελλάδα περνάει όπως και στις δικές του εποχές, δύσκολες. Έχουμε ξανά την ευκαιρία να βγούμε από το τέλμα του ψέματος. Μαζί μπορούμε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι να το πετύχουμε.

»Ο εθνικός διχασμό ήταν πάντα ο μεγάλος αντίπαλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη όπως είναι και ο δικός μου αντίπαλος. Είμαι εδώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι θέλω να ενώσω τους Έλληνες. Μαζί θα νικήσουμε, ενωμένοι και όχι διχασμένοι. Την επόμενη Κυριακή πάμε στις κάλπες, σε μια αναμέτρηση κρίσιμη, με βάρος πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έχουν συνήθως οι εκλογές για την ευρωβουλή. Θα είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 4 χρόνια που θα ακουστεί η φωνή των Ελλήνων».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., τόνισε ότι η 26η Μαΐου θα είναι ημέρα μεγάλης πολιτικής αλλαγής, ενώ αναφερόμενο στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε χαρακτηριστικά: «Άλλος παριστάνει το παιδί του λαού, αλλά άλλος περπατά δίπλα σας. Άλλος παριστάνει ότι θυμήθηκε τώρα το Βελουχιώτη, και άλλος είχε, έχει και θα έχει τη φωτογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου στο γραφείο του. Όπως και άλλος υπέγραφε τις Πρέσπες και άλλου οι πρόγονοι πολέμησαν για τη Μακεδονία μας».

«Μου επιφυλάξατε συγκλονιστική υποδοχή»

«Είναι μία σημαντική μέρα για μένα, έρχομαι στον τόπο μου για πρώτη φορά, έτοιμος να αντιμετωπίσω τις πρώτες εκλογές ως αρχηγός της ΝΔ. Kι αυτή η υποδοχή που μου επιφυλάξατε σήμερα είναι συγκλονιστική. Σκέφτομαι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πόσο περήφανος θα ήταν σήμερα αν ήταν μαζί μας», ανέφερε επίσης.

«Όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί θα κάνουμε πράξη το μεγάλο στόχο, που ήταν εξαρχής και ο δικός μου: να κάνουμε την Κρήτη γαλάζια γιατί το γαλάζιο της ελληνικής σημαίας, της σημαίας της ΝΔ ταιριάζει στην Κρήτη γιατί εκεί που το μπλε του ουρανού συναντά το μπλε του Λιβυκού πελάγους, εκεί θα γράψουμε τη δική μας ιστορία», πρόσθεσε.

Αυτή τη φορά, όμως έρχομαι στη γη μας, του πατέρα μου, για να πάρω δύναμη από τον ενθουσιασμό σας, το χαμόγελό σας την αγάπησας, να αντλήσω δύναμη, από την αντοχή, από το σθένος της Κρήτης, τώρα δίνουμε τον πιο κρίσιμο αγώνα, που η ανάπτυξη θα τερματίσει τη μιζέρια, η ενότητα θα σκεπάσει τις πολιτικές διχόνοιας, τώρα η Ελλάδα θα πάρει μπροστά, τώρα θα πάμε μπροστά με όλους για το καλό όλων».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση λέγοντας: «Οι Έλληνες ξέρουν πολύ καλά τι έζησαν αυτά τα 4 χρόνια και δεν θέλουν να τα ξαναζήσουν. Γι’αυτό και με τη ψήφο τους θα στείλουν το μήνυμα. Ως εδώ, να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά. μία κυβέρνηση που ήρθε με ψέμματα και με ψέμματα θα φύγει. Μπορούμε να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων των Ελλήνων. Δικός μου στόχος η οικονομία να ξαναγυρίσει στην ανάπτυξη, ο εθνικός πλούτος να μεγαλώσει και μερίδιο να έχουν όλοι οι Έλληνες. Όσο αυξάνεται το μέγεθος της οικονομίας, τόσο πρέπει να αυξάνουν και οι αμοιβές των πολιτών. Η φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματίζομαι έχει λιγότερους φόρους και εισφορές και περισσότερες επενδύσεις για καλά αμειβόμενες δουλειές. Υγεία για όλους και δημόσια παιδεία που θα οπλίζει τα παιδιά με εφόδια για να βρίσκουν δουλειά. Δέσμευσή μου ότι κάθε περιφέρεια της χώρας θα έχει το δικό της πρότυπο σχολείο».

Μιλώντας για τα φαινόμενα βίας είπε: «Τέρμα οι κουκουλοφόροι στα πανεπιστήμια. Θα καταργηθεί το άσυλο ανομίας».

Για το πρόγραμμα της ΝΔ σημείωσε: «Οι παροχές ήταν ένα αντίδωρο για εξαγορά ψήφων. Το δικό μας σχέδιο μειώνει το φορολογικό συντελεστή στο 9%, καθιερώνει αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, δωρεάν πρόσβαση σε παιδικό σταθμό για κάθε ελληνόπουλο και με απασχολεί προσωπικά το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, δίνω 2.000 ευρώ για κάθε ελληνόπουλο που θα γεννιέται στην πατρίδα μας.

Για πρώτη φορά κόμμα της αντιπολίτευσης διαθέτει ένα τόσο πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα. Δεν μου αρέσει η αντιπαράθεση και η παράθεση μέτρων. Δεν είμαι σαν τον κ. Τσίπρα που αραδιάζει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει. Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που είναι σήμερα. Καταργούμε τη μείωση του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μείωση αφορολόγητου που θα στερήσει από 1.1.2020 μία σύνταξη και ένα μισθό. Αυτοί που κατήργησαν το ΕΚΑΣ και πήραν 2000 ευρώ ετησίως από το εισόδημα κάθε συνταξιούχο έρχονται ως προστάτες. Βαφτίζουν ένα επίδομα ως 13η σύνταξη».

Για ΒΟΑΚ

 «Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πολλές φορές έναν Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης των ονείρων της. Ο κ. Σπίρτζης με θράσος προκήρυξε το έργο ξεχνώντας ότι λόγω δικής του ευθύνες δεν υπάρχουν ούτε ολοκληρωμένες μελέτες, ούτε σχέδιο. Όλα ψέματα όπως οι ζωγραφιές στο ακίνητο Μετρό Θεσσαλονίκης. Όπως τα ακίνητα βαγόνια που κουβάλησαν μόνο και μόνο για να φωτογραφηθούν μέσα σε αυτά».

Για τα νέα παιδιά τόνισε ότι τα θέλει δίπλα ου κι η ακροδεξιά δεν ταιριάζει ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στη Κρήτη.  Επίσης αναφερόμενος σε παλιούς ψηφοφόρους του κόμματος τόνισε ότι: «Γυρίστε στο σπίτι σας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News