Διπλό πένθος στο Δήμο Πλατανιά – Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου

Κρήτη
Διπλό πένθος στο Δήμο Πλατανιά – Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο τραγικές απώλειες μέσα σε λίγα 24ώρα

Θλίψη και πένθος στο Δήμο Πλατανιά.  Αφενός ο θάνατος του Κωσταντίνου Κατσουλάκη, του 43χρονου πατέρα ενός παιδιού, που έφυγε από την ζωή,  πέφτοντας θύμα δολοφονικής επίθεσης, αφετέρου ο θάνατος της εργαζόμενης Ιωάννας Χαιρετάκη.

Ο Κωσταντίνος Κατσουλάκης ήταν πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου.

 Η κηδεία του εκλιπόντος να τελεσθεί με δημοτική δαπάνη.

Οι Υπηρεσίες του Δήμου Θα παραμείνουν κλειστές από τις 12.00 μ.μ.

Ο Δήμος εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισμα στο οποίο και αναφέρεται:

«Με αφορμή την τραγική απώλεια κατόπιν της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Κατσουλάκη Κων/νου, μετά από εισήγηση του Δήμαρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη, το Δημοτικό Συμβούλιο  κατά την έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, ημέρα Κυριακή 12/05/2019, ομόφωνα αποφάσισε:

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για την άγρια δολοφονία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Κατσουλάκη Κων/νου, που σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία του Ορθουνίου αλλά και των Χανίων καθώς ο εκλιπών υπήρξε άνθρωπος ευγενής, διακριτικός και ακούραστος εργάτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διακρίθηκε για το ήθος και την προσφορά του στον τόπο. Ο Κώστας Κατσουλάκης από την θέση του Προέδρου της Τοπικής του Κοινότητας υπερασπίσθηκε με σθένος τη Δημόσια περιουσία και το Δημόσιο και κοινό συμφέρον για να δολοφονηθεί με άνανδρο τρόπο από έναν καταδικασμένο καταπατητή της δημόσιας περιουσίας.

Σε μια εποχή απαξίωσης της συμμετοχής στα κοινά, ο άδικος χαμός ενός νέου και ευγενούς ανθρώπου με τεράστια προσφορά όχι μόνο στην οικογένειά του αλλά και στο χωριό του και στους συντοπίτες του, αποτέλεσε ένα φωτεινό παράδειγμα αυταπάρνησης, ανιδιοτέλειας και θυσίας για το δημόσιο συμφέρον και το κοινό όφελος αφού ο  Κων/νος Κατσουλάκης υπηρέτησε με πάθος την Αυτοδιοίκηση, ενώ διεκρίνετο από πνεύμα συνεργασίας και αγάπης για τον τόπο καταγωγής του και για τον συνάνθρωπο, τον οποίο ήθελε πάντοτε να υπηρετεί. Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε την Πολιτεία να απονείμει δικαιοσύνη, η οποία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση για μια ευνομούμενη Πολιτεία.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και να εκφράσουν την βαθύτατη θλίψη τους και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

Η κηδεία του εκλιπόντος να τελεσθεί με δημοτική δαπάνη.

Οι Υπηρεσίες του Δήμου Θα παραμείνουν κλειστές από τις 12.00 μ.μ

Οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα να παραμείνουν  μεσίστιες κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο».

Το χρονικό του μαχαιρώματος

Το φονικό έλαβε χώρα ακριβώς έξω από την επιχείρηση που διατηρούσε στο Βαμβακόπουλο Χανίων ο 43χρονος Κ.Κ., ο οποίος ήταν και πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορθουνίου Χανίων.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές ειδοποιήθηκαν από τον ίδιο τον δράστη, ο οποίος τηλεφώνησε στην ΕΛ.ΑΣ., ενημερώνοντας ότι πυροβόλησε έναν άνθρωπο...

Το άγριο φονικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, σε πολυσύχναστο σημείο, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Ο άτυχος 43χρονος βρισκόταν στο μίνι-μάρκετ που διατηρεί επί της λεωφόρου Καζαντζάκη, τον κεντρικό δρόμο του Βαμβακόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ν.Κ.”, περίπου στη 1 χθες το μεσημέρι ο 60χρονος μετέβη στο μίνι-μάρκετ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης φώναξε στο θύμα να βγει έξω από το κατάστημά του. Όπερ και εγένετο.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο 60χρονος άνοιγε πυρ με καραμπίνα που έφερε μαζί του και τραυμάτιζε βαρύτατα τον 43χρονο πατέρα, ο οποίος έπεφτε αιμόφυρτος στο έδαφος. Όπως έγινε γνωστό, ο 60χρονος Κρητικός φέρεται να πυροβόλησε από πολύ κοντινή απόσταση τον Κ.Κ., χρησιμοποιώντας κοντόκαννη κυνηγετική καραμπίνα.

Νεκρή εργαζόμενη του Δήμου

 Η Ιωάννα Χαιρετάκη ήταν εργαζόμενη στο συγκεκριμένο δήμο και για τον λόγο αυτό εξεδώθη και συλλυπητήριο ψήφισμα στο οποίο και αναφέρεται :  

«Μετά το άκουσμα της τραγικής απώλειας της εργαζόμενης στον Δήμο Πλατανιά Χαιρετάκη Ιωάννας, το Δημοτικό Συμβούλιο συγκλήθηκε εκτάκτως και αφού εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη και την οδύνη του για την τραγική απώλεια, εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισμα και αποφάσισε τα εξής:

                Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.

                Τα έξοδα κηδείας της αποβιώσασας εργαζομένης να καλυφθούν με δαπάνη του Δήμου Πλατανιά, βάσει των κείμενων διατάξεων.

                Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.

                Να κατατεθεί στέφανο στη μνήμη της εκλιπούσης.

                Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News