Ανησυχητικά τα στοιχεία για την κακοποίηση ανηλίκων

Χανιά
Ανησυχητικά τα στοιχεία για την κακοποίηση ανηλίκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόβλημα, όπως είπε, έγκειται στο γεγονός ότι για τη ψυχική – συναισθηματική κακοποίηση δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο που να την καλύπτει, με συνέπεια να μην μπορεί να αποδειχθεί

Ανησυχητικά στοιχεία για το φαινόμενο της κακοποίησης ανηλίκων από γονείς και ενήλικες αναμένεται να παρουσιάσει το Σάββατο, 11 Μαΐου, η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν στοιχεία που φανερώνουν ότι ένα στα τέσσερα παιδιά -στα Χανιά αλλά και ευρύτερα- πέφτει θύμα κάποιου τύπου κακοποίησης.

Οπως ανέφερε, ο παιδοψυχίατρος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων Γιώργος Βαγωνής, πρόκειται για έναν αριθμό περίπου ίδιο με το ποσοστό των κακοποιημένων γυναικών.

Σε ό,τι αφορά τις μορφές της κακοποίησης ανηλίκων ο Γιώργος Βαγωνής σημείωση ότι η συχνότερη είναι η συναισθηματική – ψυχική κακοποίηση, ενώ ακολουθούν η σωματική και η σεξουαλική κακοποίηση, με σαφώς μικρότερα ποσοστά.

Το πρόβλημα, όπως είπε, έγκειται στο γεγονός ότι για τη ψυχική – συναισθηματική κακοποίηση δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο που να την καλύπτει, με συνέπεια να μην μπορεί να αποδειχθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News