Βανδάλισαν την ίδια εκκλησία - Τουλάχιστον 17 φορές την έχουν «χτυπήσει»

Χανιά
Βανδάλισαν την ίδια εκκλησία - Τουλάχιστον 17 φορές την έχουν «χτυπήσει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφημέριος ναού: Αν πρόκειται για χρήστες ναρκωτικών ουσιών η εκκλησία είναι ανοιχτή για να τους γνωρίσει

Στόχος βανδάλων έγινε για πολλοστή φορά το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στα Χανιά με τους δράστες να εισβάλλουν στα γραφεία του ναού σπάζοντας και αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα.

Παραβιασμένα, με τους βανδάλους να μην έχουν αφήσει τίποτα όρθιο, βρήκε χθες τα γραφεία του προφήτη Ηλία στα Χανιά ο εφημέριος του ιερού ναού.

«Μπαίνοντας μέσα βρήκα το χώρο σε μια ακαταστασία φριχτή ,το γραφείο διαλυμένο, τα συρτάρια , ακόμη κι εκεί που φυλάς πέντε πράγματα για τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων κι αυτά σπασμένα και ρημαγμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά  ο εφημέριος.

Οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες ξήλωσαν τα σιδερένια κάγκελα ενός παραθύρου και αφού έσπασαν τη τζαμαρία εισέβαλαν στο χώρο αναζητώντας αντικείμενα αξίας. Πήραν τις αλυσίδες σταυρών που βρήκαν στα γραφεία ενώ έψαξαν ακόμη και στην κουζίνα.

Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Χανίων και της σήμανσης που ειδοποιήθηκαν άμεσα, έλεγξαν το χώρο αναζητώντας ίχνη των δραστών. Τη θλίψη του για τη διάρρηξη και τους βανδαλισμούς και για το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι χρήστες ουσιών εξέφρασε ο εφημέριος του ναού.

«Το μόνο που με προβληματίζει είναι αυτοί οι νέοι άνθρωποι αν κάνουν χρήση ουσιών ή είναι υπό την επήρεια αυτών των ουσιών είναι μεγάλο δράμα για τις οικογένειες τους και για τα ίδια .Μακάρι ο θεός να τους φωτίσει να έρθουν να τους γνωρίσω, να πούμε δυο κουβέντες και θα τα ξεχάσουμε όλα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατήρ Μανόλης Μπιτζανάκης.

Στα 34 χρόνια διακονίας του στον Προφήτη Ηλία, ο ναός και τα γραφεία του έχουν παραβιαστεί δεκαεπτά φορές και αμέτρητα είναι τα εκκλησιαστικά είδη που έχουν κλαπεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News