Ο Αλ. Μαρκογιαννάκης στις εκδηλώσεις Απελευθέρωσης του Αποκόρωνα

Χανιά
Ο Αλ. Μαρκογιαννάκης στις εκδηλώσεις Απελευθέρωσης του Αποκόρωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε κάθε γωνιά της Κρήτης, ένας τόπος θυσίας και αντίστασης» σχολίασε ο κ.Μαρκογιαννάκης

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης παρευρέθηκε στον Βάμο Αποκορώνου για την εκδήλωση «Η Μεταπολιτευτική Επανάσταση 1895-1896 & η απελευθέρωση του Αποκόρωνα» που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία», η Τοπική Κοινότητα Βάμου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάμου «Ο Πρίνος».

Η εκδήλωση – στην οποία παρευρέθηκε και η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος – ξεκίνησε με δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βάμου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού, ενώ αμέσως μετά  ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου Πεσόντων. Στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχείο Αποκορώνου, στις Βρύσες, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Αποκορώνου.

«Σε κάθε γωνιά της Κρήτης βρίσκεται ένας τόπος θυσίας και αντίστασης. Σήμερα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και με ιδιαίτερη συγκίνηση, τιμούμε τη μνήμη των πεσόντων Κρητικών κατά τη διάρκεια της Μεταπολιτευτικής Επανάστασης και γιορτάζουμε την επέτειο της απελευθέρωσης του Αποκόρωνα. Θυμόμαστε και ευγνωμονούμε όλους εκείνους τους ήρωες που αντιστάθηκαν και έχασαν την ζωή τους για να ζούμε σε ένα νησί και μία χώρα ελεύθερη και δημοκρατική» σχολίασε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News