Στο Βάμο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

Χανιά
Στο Βάμο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης Αποκόρωνα

Στο Βάμο, την ιστορική έδρα του δήμου Αποκόρωνα, κατέφθασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, όπου αναμένεται να ανακηρυχθεί ως επίτιμος δημότης.

Παράλληλα, ο πρώτος πολίτης της χώρας θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της επαρχίας Αποκορώνου.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις επρόκειτο να ξεκινήσουν στις 11 το πρωί, ωστόσο, εξαιτίας της καθυστέρησης της άφιξης του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Χανιά, το πρόγραμμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις της Απελευθέρωσης της Επαρχίας Αποκορώνου θα πραγματοποιηθεί με μικρή τροποποίηση.

Αφότου ο Προκόπης Παυλόπουλος παρακολούθησε τη δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, αναχώρησε για το Ηρώο Πεσόντων όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε και στεφάνι.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Πρόεδρος τους Πολιτιστικού Συλλόγου Βάμου κ. Γιώργος Χατζηδάκης , ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» κ. Νικόλαος Παπαδάκης. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Μιχαήλ Βλαχογιλάκης Θεολόγος, Διευθυντής του Ιδρύματος «Αγία Σοφία» και στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ακόμη παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, απαγγελία ποιήματος, ριζίτικο τραγούδι από τον Καλλιτεχνικό Όμιλο «ο Αποκόρωνας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησε, επίσης, για το δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης του σε επίτιμο δημότη Αποκορώνου, έπειτα θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του από τον δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη και νωρίς το απόγευμα, ο κ. Παυλόπουλος θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News