Χανιά

«Κανάνγκα»: Η ταινία αφιερωμένη στα παιδιά της Αφρικής, προβλήθηκε στα Χανιά

Αφιερωμένο στα παιδιά της Αφρικής και ειδικότερα του Κονγκό, το ντοκιμαντέρ Κανάνγκα του Χανιώτη Παύλου Τριποδάκη καταγράφει την ορθόδοξη ιεραποστολή σε έναν τόπο που πλήττεται βαθιά από την ανθρωπιστική κρίση

Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου είναι για τους κατοίκους της τρίτης μεγαλύτερης πόλης του Κονγκό, της Κανάνγκα, που μαστίζεται από τη φτώχια και τους πολέμους, φωτεινός, φάρος ελπίδας.

Η καθημερινότητα της ορθόδοξης ιεραποστολής στην Κανάνγκα καταγράφεται μέσα από το ντοκιμαντέρ του Παύλου Τριποδάκη και αναδεικνύεται η πίστη που γεννιέται από τη φτώχια, η ελπίδα μέσα από τον πόνο, το γέλιο μέσα από τα δεινά ενός σκληρού αγώνα επιβίωσης.

Το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στα παιδιά της Αφρικής και ειδικότερα του Κονγκό. Μικροί ήρωες που αν και στερούνται τα στοιχειώδη, δεν σταματούν να γελούν, να αγωνίζονται και να πιστεύουν.

Η ορθόδοξη ιεραποστολή λειτουργεί σαν βάλσαμο στην ψυχή των κατοίκων ενός τόπου που βρίσκεται στο επίκεντρο μιας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης. Το ντοκιμαντέρ του Παύλου Τριποδάκη προβλήθηκε σε κινηματογράφο των Χανίων με σκοπό την ενίσχυση των συσσιτίων της ιεράς μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

«Σαν Έλληνας χριστιανός σε μια εποχή που ο ελληνισμός και η ορθοδοξία δέχονται πιέσεις εκ των έξωθεν, θεωρώ υποχρέωση μου όπως μπορώ να βοηθήσω…», ανέφερε στην ΚΡΗΤΗ TV ο ιδιοκτήτης του κινηματογράφου κ. Γιάννης Μαζωκοπάκης.  

«Πρέπει να σκύψουμε στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και να καλύψουμε όποια ανάγκη μπορούμε», αναφέρει και ο π. Γιάννης Μαστοράκης ιερέας Ι.Μ.Κ.Α.

Η ταινία έχει αποσπάσει τρία βραβεία  για την προσφορά της στον Πολιτισμό, στην Επιστήμη και στον Κινηματογράφο, για την προσφορά της στην Ορθοδοξία και για την ανάδειξη του έργου της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια