Άνοιξε το Φαράγγι της Σαμαριάς - Σε εξέλιξη η αποκατάσταση των ζημιών

Χανιά
Άνοιξε το Φαράγγι της Σαμαριάς - Σε εξέλιξη η αποκατάσταση των ζημιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

12 εκ. ευρώ από τις Βρυξέλλες στην Κρήτη για τις πληγές της Θεομηνίας - Σε εξέλιξη οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού και γιατρού στο Φαράγγι

Με την εγκατάσταση του εργολάβου στο Φαράγγι της Σαμαριάς και τη συνδρομή κατοίκων της Αγίας Ρουμέλης που εργάζονται εθελοντικά, ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο σύνολο του μονοπατιού, από το Ξυλόσκαλο μέχρι τη νότια είσοδο. 

«Είναι δύο συνεργεία, ένα από τη νότια και ένα από τη βόρεια μεριά δουλεύουν με ταχείς ρυθμούς και πιστεύουμε ότι σε συνεργασία και με το προσωπικό το δικό μας που είναι μέσα για συμβολή… Θεωρούμε ότι θα είμαστε σύντομα έτοιμοι αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν», ανέφερε στην ΚΡΗΤΗ TV, η διευθύντρια Δασών Χανίων κ. Πολύμνια Σκλαβάκη.

Το αργότερο μέχρι τις 10 Μαΐου ο εθνικός δρυμός Σαμαριάς θα είναι ανοιχτός σε όλο το μήκος του. Από τη Μεγάλη Παρασκευή εξάλλου υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες από τη νότια είσοδο και για δύο χιλιόμετρα μέχρι τον ιερό ναό του Σωτήρος Χριστού.

«Ο στόχος επιτεύχθηκε, άνοιξε το φαράγγι, μπορούμε να πούμε ότι αυτή την περίοδο ήταν αρκετό το ενδιαφέρον, έχουμε πάνω από πενήντα έως και εκατό άτομα κάθε μέρα», τόνισε η διευθύντρια Δασών Χανίων.

Την ίδια στιγμή τρέχουν και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την πρόσληψη συνολικά είκοσι έξι ατόμων που θα εργαστούν ως εποχικοί υπάλληλοι, ενώ τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Άμυνας δρομολογούν την τοποθέτηση στρατιωτικού γιατρού στο φαράγγι.

«Το φαράγγι θα λειτουργήσει με μόνιμο προσωπικό, με τους δασοφύλακες τους δικούς μας που είναι επιφορτισμένοι και με άλλα καθήκοντα όμως όπως κάθε χρόνο θα είμαστε παρόντες, υπερβάλλοντας εαυτούς μέχρι να έρθει και το εποχικό προσωπικό», ανέφερε στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV η κ. Σκλαβάκη.

Σε κάθε περίπτωση, η Διεύθυνση Δασών Χανίων στοχεύει όλα να είναι έτοιμα πριν από τις 13 Μαΐου οπότε και αναμένεται στον εθνικό δρυμό Σαμαριάς εκπρόσωπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για επαναξιολόγηση του φαραγγιού και χορήγηση εκ νέου του διπλώματος 1ης κατηγορίας για μνημεία της φύσης που είναι ενταγμένα στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News