Η Κρήτη γιόρτασε τον 4ο Μαραθώνιο

Χανιά
Η Κρήτη γιόρτασε τον 4ο Μαραθώνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφιερωμένος στο σμηναγό Κώστα Ηλιάκη ο αγώνας των 10 χλμ.

Με το πλήθος των εγγεγραμμένων - συμμετεχόντων να ξεπερνά τους 3.500 δρομείς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου, με εξαιρετική επιτυχία ο 4ος Μαραθώνιος της Κρήτης.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον ΣΔΥ Χανίων, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων, τους Δήμους της Περιφερειακής ενότητας, την θεσμική συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΟΤ, της AIMS και του ΣΕΓΑΣ.

Tο αγώνισμα των 10 χλμ. ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη την μνήμη του οποίου τίμησαν με την παρουσία τους αντιπροσωπείες από τις Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων: Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Σχολή Ικάρων και Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Αναλυτικά οι τερματίσαντες δρομείς ήταν: στον Μαραθώνιο Δρόμο 238, στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ. 424, στον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. 759 και στον Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ. 1.500. 

Σε αυτά τα νούμερα θα πρέπει να υπολογίσουμε και 10δες πολίτες και επισκέπτες, ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες των αγώνων οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή και αγωνίστηκαν την τελευταία στιγμή, και εμφανίζονται μέσα στο πλήθος των εκκινήσεων στα video του αγώνα.

Έπειτα από την επιτυχημένη πορεία 4 ετών, η διοργάνωση με τις παράλληλες τιμητικές (Λαμπαδηδρομία), πολιτιστικές (κοπή του Κότινου από την αρχαία ελιά των Βουβών – Τελετή έναρξης – Μουσικό πρόγραμμα) δράσεις της, έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και αποτελεί την μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Κρήτης αλλά και ετήσιο αθλητικό και από το 2018 και τουριστικό προορισμό με την συμμετοχή πάνω από 150 ξένων δρομέων μέσα σε αυτούς και η νικήτριά των 10χλμ..

Ο Μαραθώνιος της Κρήτης με την πιστοποίηση των διαδρομών του, έχει ενταχθεί στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ένωσης Διεθνών Μαραθωνίων (AIMS) και έχει την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου.

Την παραμονή του αγώνα η Λαμπαδηδρομία και η τελετή έναρξης με την φιλαρμονική του Δήμου Χανίων, το ροκ συγκρότημα “Dragons” συγκέντρωσε πλήθος κόσμου στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων.

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί για την πολύ σημαντική συμβολή τους:

• την Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, την Τροχαία Χανίων, το Λιμενικό Σώμα, τον Ιατρικό Σύλλογο και Φαρμακευτικό σύλλογο, το Γενικό και Ναυτικό Νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ και τις διασωστικές εθελοντικές δυνάμεις.

• Την Εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα την Δ/νση Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, για την συμμετοχή των Μαθητών της Περιφερειακής ενότητας στην αθλητική γιορτή.

• Τον Εμπορικό Σύλλογο και τις επαγγελματικές τάξεις, την Ένωση Ξενοδόχων.

• Τους πολίτες που αγκάλιασαν την μεγάλη αθλητική γιορτή με την καθολική παρουσία τους.

• Το μεμονωμένο προσωπικό του Δήμου Χανίων που συνέβαλε, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και τον ΣΚΚΑ Χανίων - Ρεθύμνου, τους Εθελοντικούς φορείς (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χανίων, Σύλλογο Φίλων Κλασικής Μοτοσυκλέτας και όλους τους Εθελοντές και εθελόντριες οι οποίοι δήλωσαν ατομικά το παρόν για να προσφέρουν στη Διοργάνωση).

• Το προσωπικό του Αγωνιστικού Τομέα που υλοποίησε τον Αγωνιστικό Σχεδιασμό τηρώντας τις προδιαγραφές της AIMS και του ΣΕΓΑΣ, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ασφαλή και αξιόπιστη διεξαγωγή όλων των Αγώνων δρόμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News