Τα Πασχαλινά Παζάρια Αγάπης στα Χανιά

Χανιά
Τα Πασχαλινά Παζάρια Αγάπης στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την ενίσχυση Συλλόγων και Κοινωνικών Δομών

Δίνουν χαρά στα βαφτιστήρια, τα παιδιά και τα αγαπημένα τους πρόσωπα και παράλληλα βάζουν ένα μικρό λιθαράκι στο πολύτιμο έργο συλλόγων και προνοιακών δομών.

Χιλιάδες είναι οι Χανιώτες που και σε αυτή την πασχαλινή περίοδο επιλέγουν να αγοράσουν λαμπάδες από τα παζάρια αγάπης.

Όπως ανέφερε η κ. Μαρία Χελιουδάκη, Μέλος Συλλόγου «Συνάνθρωπος»: «Ο κόσμος στηρίζει απίστευτα το έργο του Συνάνθρωπου από το υστέρημα του. Όλος ο κόσμος θα πάρει από τις λαμπάδες που δημιούργησε για πρώτη φορά το εθελοντικό εργαστήρι του “Συνάνθρωπου”. Έχουν φτιαχτεί με πολύ αγάπη».

Ο Σύλλογος «Συνάνθρωπος» στηρίζει μεμονωμένα συνανθρώπους μας που βιώνουν συνθήκες φτώχιας αλλά παρέχει τη βοήθεια του και σε δομές όπως το Ορφανοτροφείο και η Στέγη κοριτσιών. Η Πασχαλινή αγορά του «Συνάνθρωπου» βρίσκεται στην Πλατεία 1866 όπως και άλλων εθελοντικών οργανισμών ανάμεσα στους οποίους το «Χαμόγελο του Παιδιού» και οι «Γιατροί του Κόσμου».

Ενώ, σύμφωνα με την κ. Ειρήνη Μαρκουλάκη , την ψυχολόγο του «Χαμόγελου του παιδιού»: «Θα είμαστε εδώ όλη τη μεγαλοβδομάδα κι ο κόσμος μας ψάχνει πάντα με μια μεγάλη αγκαλιά σε όλη την Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα και μας στηρίζει με τα προϊόντα που έχουμε όπως λαμπάδες, πασχαλινά είδη και τα είδη του οργανισμού».

Η Εθελόντρια των «Γιατρών του Κόσμου», κ. Δέσποινα Δελβερούδη, αναφέρει: «Κάθε χρόνο κάνουμε λαμπάδες που τις φτιάχνουμε εμείς οι εθελοντές, δεν αγοράζουμε, παρά μόνο τα κεριά και κάθε χρόνο οι Χανιώτες μας βοηθάνε πάρα πολύ, έμπρακτα σε κάθε δράση μας».

Αγοράζοντας λαμπάδες από το περίπτερο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες οι πολίτες βάζουν ένα μικρό λιθαράκι στον τεράστιο αγώνα του ΚΗΦΑΜΕΑ να εγκατασταθεί στις νέες του εγκαταστάσεις.

«Ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια του ΚΗΦΑΜΕΑ κι αυτό μας δίνει το έναυσμα να προσπαθήσουμε για να αποκτήσουμε την καινούρια μας στέγη», αναφέρει η κ. Χρύσα Κατερουδάκη, η λογοθεραπεύτρια του ΚΗΦΑΜΕΑ.

Στην οδό Τσουδερών λειτουργεί η πασχαλινή αγορά αγάπης του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο Ορίζοντας.

«Κάθε χρόνο η συμμετοχή του Χανιώτικου κοινού μεγαλώνει, η αγκαλιά του ορίζοντα μεγαλώνει, οι Χανιώτες αποδεικνύουν έμπρακτα τη στήριξη τους στον εθελοντικό σύλλογο Ορίζοντα, το έργο του, τη δράση του και την προσφορά του στα παιδιά τα οποία βάλλονται από νεοπλασματικές ασθένειες», είπε η κ. Ειρήνη Κοκοτσάκη, Εκπαιδευτικός και Εθελόντρια του Συλλόγου «Ορίζοντας».

Η αγορά μιας λαμπάδας μπορεί για τον κάθε ένα να αποκτήσει διπλό νόημα όταν το μικρό ποσό που θα διαθέσει δώσει χαρά σε περισσότερους από έναν συνανθρώπους μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News