Το χωράφι έγινε... καβάντζα για 7,5 κιλά κάνναβη

Χανιά
Το χωράφι έγινε... καβάντζα για 7,5 κιλά κάνναβη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για μεγάλη ποσότητα κάνναβης

Σε ένα… χωράφι έκρυβαν 7,5 κιλά κάνναβη δύο αλλοδαποί ηλικίας 40 και 39 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη από αστυνομικούς της Δίωξης στα Χανιά.

Μαζί με την μεγάλη ποσότητα εντοπίστηκαν κινητά, χρήματα και ζυγαριές ακριβείας ,ενώ οι συλληφθέντες έρχονται αντιμέτωποι με τον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, σήμερα (18.04.2019) το πρωί στα Χανιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, δύο αλλοδαποί ηλικίας 40 και 39 ετών κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σήμερα (18.04.2019) οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί σε υπαίθριο χώρο που όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών (καβάντζα). Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, (3) πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των 365 ευρώ, προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ακολούθησε έρευνα στους υπαίθριους χώρους όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 7 κιλά και εξακόσια εβδομήντα (670) γραμμάρια κάνναβης σε 10 αυτοσχέδιες συσκευασίες και
  • 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων όπου στην οικία του 40χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσυκλέτα, ως μέσα μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News