Καταστροφές στα Χανιά: Σκληρή απάντηση Σπίρτζη για τη διαχείριση των υποδομών

Χανιά
Καταστροφές στα Χανιά: Σκληρή απάντηση Σπίρτζη για τη διαχείριση των υποδομών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βολές του υπουργού από το βήμα της Βουλής μετά τη θεομηνία στα Χανιά

Ευθύνες σε φορείς του δημοσίου για παρεμβάσεις τους, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν ζητήματα που αφορούν σε καταστροφές υποδομών, επέρριψε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ Μανόλη Συντιχάκη, ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε ότι συγκεκριμένοι φορείς έδρασαν με λάθος τρόπο.

Για τη γέφυρα του Κερίτη, ο υπουργός Υποδομών εμφανίστηκε ακόμη πιο επικριτικός χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίζει αν αναφέρεται στην τελευταία παρέμβαση που έγινε στην ιστορική γέφυρα λίγο πριν την κατάρρευση της.

Για δραματική καθυστέρηση στην αποκατάσταση της πρόσβασης στην περιοχή του Αλικιανού έκανε λόγο ο βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Συντιχάκης κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε δημοτικές και περιφερειακές αρχές για αδράνεια παρά τις τεράστιες ανάγκες που προέκυψαν μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τόσο τη Δυτική όσο και την Ανατολική Κρήτη.

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών τόνισε ότι ήδη έχουν εκταμιευτεί πιστώσεις για την αποκατάσταση των ζημιών με προτεραιότητα στο Βόρειο Οδικό Άξονα στο τμήμα Μεγάλα Χωράφια, όπου η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις εξαιτίας της υποχώρησης τμήματος του ρεύματος κυκλοφορίας από Χανιά προς Ρέθυμνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News