Χανιά

Στις γέφυρες σε Πλατανιά και Αλικιανού οι Ε. Αποστολάκης και Π. Πολάκης

Πότε ολοκληρώνονται οι εργασίες στις γέφυρες

Tις γέφυρες των Χανίων μέσω των οποίων διεξάγεται η κυκλοφορία μετά την κακοκαιρία επιθεώρησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, καθώς από τα ακραία καιρικά φαινόμενα Μαρτίου και Απριλίου είχαν καταρρεύσει δύο γέφυρες, στην δυτική είσοδο του Πλατανιά και του ποταμού Κερίτη.

Στην είσοδο του Πλατανιά η κυκλοφορία διεξάγεται σήμερα με την τοποθέτηση στρατιωτικής γέφυρας που θα απομακρυνθεί μόλις ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης του τμήματος της γέφυρας που είχε υποχωρήσει.

Ο κ. Αποστολάκης που ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών εκτίμησε ότι τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί έως τις αρχές Μαΐου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «στη γέφυρα του Πλατανιά υπολογίζουμε ότι πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί τελείως το πρόβλημα και θα αφαιρεθεί η στρατιωτική γέφυρα Μπέιλι. Το έργο μπορεί σε 20-25 ημέρες να έχει τελειώσει».

Αμέσως μετά σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αποστολάκης και ο κ. Πολάκης βρέθηκαν στο χωριό Αλικιανός όπου επίσης ενημερώθηκαν για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών για την τοποθέτηση στρατιωτικής γέφυρας Μπέιλι.«Γίνεται μια προετοιμασία, λίγο πιο πάνω από την παλιά γέφυρα του Κερίτη, για να γίνει μία αποκατάσταση με γέφυρα Μπέιλι απ’ όπου θα μπορούν να περνάνε οχήματα έως 30 τόνους. Εκτιμούμε ότι σε ένα δίμηνο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί. Είμαστε συνέχεια κοντά, παρακολουθούμε τις εργασίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης.

«Με την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας και την προσπάθεια των τοπικών αρχών ο νομός σύντομα θα επουλώσει τις πληγές του. Με την πολύ μεγάλη χρηματοδότηση που έχει δοθεί μέχρι τώρα, δημιουργούνται οι υποδομές για μια μεγάλη επανεκκίνηση του νομού», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Πολάκης.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια