Επιθεωρητές υγείας για την κάμερα που καταστράφηκε στο Νοσοκομείο

Υγεία
Επιθεωρητές υγείας για την κάμερα που καταστράφηκε στο Νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στοίχισε 250.000 ευρώ και αχρηστεύτηκε στο υπόγειο του νοσοκομείου

Χρειάστηκε να περάσουν 19 ολόκληρα χρόνια για να διαπιστωθούν τα αίτια για τα οποία ένα ιατρικό μηχάνημα του νοσοκομείου Χανίων που στοίχισε 250.000 ευρώ ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε, οι ευθύνες αποδόθηκαν αλλά η υπόθεση παραγράφηκε λόγω παρέλευσης τόσων ετών!

Ο λόγος για την περίφημη Γ’ Κάμερα που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια σπινθηρογραφικών εξετάσεων.

«Παραλάβαμε λοιπόν ένα μηχάνημα που δεν υπήρχε στις οργανικές θέσεις του νοσοκομείου μας, δεν υπήρχε κάποιος αρμόδιος να το παραλάβει… τόσος κόσμος που το είχε ανάγκη», δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων κ. Βαρδής Γεωργιακάκης.

Τα εγκαίνια μιας Γ’ Κάμερας στο Νοσοκομείο Χανίων στις αρχές Οκτωβρίου 2017, από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, δρομολόγησαν παράλληλα και τον έλεγχο για τις ευθύνες όλων όσοι εμπλέκονταν στην προμήθεια του μηχανήματος. Τον Φεβρουάριο του 2018 Το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας  έλαβε εντολή από τον κ. Πολάκη να ελέγξει το Νοσοκομείο Χανίων.

«Κατ’ αρχήν λυπούμαστε για το νοσοκομείο και για τον τόπο μας που ένα μηχάνημα τόσο ακριβό δε χρησιμοποιήθηκε και σαπίσθηκε στις αποθήκες του νοσοκομείου μας.

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν «μια σειρά από λάθη, παρατυπίες, παραλείψεις και κακές διοικητικές πρακτικές, που οδήγησαν στον παροπλισμό της γ-κάμερας και στη μη λειτουργία του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής», ανέφερε ο κ. Βαρδής.

«Όσον αφορά τις ευθύνες αυτό που μας ικανοποιεί είναι ότι δεν επιρρίπτονται ευθύνες στις υπηρεσίες του νοσοκομείου μας, αλλά το αρνητικό είναι πολύ μεγαλύτερο από το θετικό», είπε. 

Σημειωτέων ότι, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης του ίδιου του Νοσοκομείου Χανίων το 2014, ο συνολικός αριθμός των σπινθηρογραφημάτων που ζητούνται ανέρχεται σε περίπου 1.400 ετησίως. Από το 2000 ως και το 2017 οι πολίτες του νομού ήταν αναγκασμένοι να καταφεύγουν σε ιδιωτικές κλινικές για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News