ΟΤΕ: Με drone η αποκατάσταση οπτικών ινών στην περιοχή του Κερίτη

Χανιά
ΟΤΕ: Με drone η αποκατάσταση οπτικών ινών στην περιοχή του Κερίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 50 καλωδιακές βλάβες αποκαταστάθηκαν στα Χανιά μετά τη θεομηνία

Λύσεις με τις πιο σύγχρονες τεχνικές έδωσε ο ΟΤΕ στα δεκάδες προβλήματα που προκλήθηκαν στο δίκτυο του από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τα Χανιά στα τέλη Φεβρουαρίου.

Από τα 150 σημεία του δικτύου των αγροτικών περιοχών, τα 120 είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας με τους τεχνικούς του ΟΤΕ να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τα αποκαταστήσουν. Ενδεικτικό της άμεσης ανταπόκρισης του ομίλου στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών για επικοινωνία, είναι ότι στη γέφυρα του Κερίτη η οποία κατέρρευσε, οι τεχνικοί του ΟΤΕ πέρασαν με drone οπτική ίνα για να επαναφέρουν τις τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο. Πρόκειται για μέθοδο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά κι έρχεται να αναδείξει τον χαρακτήρα του ομίλου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τζαμάζ, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη, περιοχές των Χανίων στις οποίες οι τεχνικοί του ομίλου έδωσαν πραγματική μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες για να αποκαταστήσουν άμεσα το δίκτυο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας και το διαδίκτυο. Από την κατεστραμμένη γέφυρα του Κερίτη έκανε λόγο για πρωτοφανείς καταστροφές και περιγράφοντας την κατάσταση που διαμορφώθηκε στη Δυτική Κρήτη σημείωσε ότι «πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή που έχει υποστεί το δίκτυο του οργανισμού μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Για την περίπτωση του δικτύου οπτικών ινών που πέρασε με χρήση drone από τη γέφυρα του Κερίτη ο κ. Τζαμάζ εξήγησε ότι «είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται μια τέτοια μέθοδος. Χάρη στη δημιουργικότητα των τεχνικών πέρασαν ένα νήμα με drone στην απέναντι πλευρά και με το νήμα αυτό τράβηξαν τα καλώδια. Όλο αυτό ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις τρείς ώρες». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Το φιλότιμο, η ευρηματικότητα, η διάθεση, ο χαρακτήρας των στελεχών και των τεχνικών του ΟΤΕ. Έπεσαν πάνω στο πρόβλημα ,δεν υπολόγισαν τις δυσκολίες και τις καιρικές συνθήκες και εξυπηρέτησαν τους πελάτες μας αποκαθιστώντας το δίκτυο».

Μέχρι σήμερα έχουν αποκατασταθεί πάνω από πενήντα καλωδιακές βλάβες , έχουν αντικατασταθεί καλώδια οπτικών ινών, έχουν τοποθετηθεί εβδομήντα νέοι στύλοι. «Σε πολλές περιπτώσεις καταστράφηκε περίπου το 80% του δικτύου μας. Οι τεχνικοί μας όμως έδρασαν άμεσα και με δημιουργικότητα κι έτσι μπόρεσαν να αποκαταστήσουν το 90% του δικτύου τις πρώτες δύο ημέρες. Τους οφείλουμε συγχαρητήρια και πραγματικά μας κάνουν πολύ υπερήφανους γιατί ο ΟΤΕ μπορεί με αυτούς τους ανθρώπους μπορεί ο ΟΤΕ να ανταπεξέρχεται ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες» υπογράμμισε ο κ. Τζαμάζ.

Εφαρμόζοντας πιστά την κοινωνική της πολιτική, πράττοντας όπως στην τραγωδία στο Μάτι και στις καταστροφές της Μάνδρας, η διοίκηση του ΟΤΕ φρόντισε ακόμη και για δωρεάν παροχή κινητής τηλεφωνίας και πρόσβασης στο διαδίκτυο, σε κατοίκους περιοχών όπου δεν ήταν δυνατή η άμεση αποκατάσταση.

Από τη σφοδρή κακοκαιρία, το δίκτυο οπτικών ινών του ΟΤΕ καταστράφηκε σε πολλά διαφορετικά σημεία, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας και Internet σε δεκάδες χωριά των Χανίων αλλά και του Ρέθυμνο. Τα έργα αποκατάστασης του δικτύου του ΟΤΕ συνεχίζονται εντατικά με τους τεχνικούς του ομίλου να φτάνουν ακόμη και στα πιο δύσκολα και επικίνδυνα σημεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News