Κερίτης: Σε εξέλιξη οι εργασίες για την εγκατάσταση της στρατιωτικής γέφυρας

Χανιά
Κερίτης: Σε εξέλιξη οι εργασίες για την εγκατάσταση της στρατιωτικής γέφυρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρχισε η αποκατάσταση του επιχώματος της γέφυρας στον Πλατανιά

Εκατό μέτρα νότια της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη και του δρόμου που παράνομα κατασκεύασαν κάτοικοι του Αλικιανού, οι εργασίες για την εγκατάσταση στρατιωτικής γέφυρας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ειδικό γεωτρύπανο λαμβάνει δείγμα για τον έλεγχο του εδάφους στα σημεία που θα δημιουργηθούν τα βάθρα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης και στελέχη της εταιρίας που ανέλαβε τις εργασίες διαμόρφωσης της παρόθχιας περιοχής του Κερίτη, εξέτασαν σήμερα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου.

Η διάνοιξη του δρόμου που θα συνδέει το σημείο που θα εγκατασταθεί η γέφυρα Belley με τον επαρχιακό δρόμο Χανίων Ομαλού αναμένεται να προχωρήσει άμεσα με δεδομένο ότι οι ιδιοκτήτες γης είναι σύμφωνοι στην παραχώρηση τμήματος των εκτάσεων τους.

Στόχος της αντιπεριφέρειας Χανίων είναι η στρατιωτική γέφυρα του Κερίτη να δοθεί σε κυκλοφορία πριν από το Πάσχα.

Μέχρι τότε εξάλλου προβλέπεται να παραμείνει και στον Πλατανιά η γέφυρα Belley η οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα πρέπει να απομακρυνθεί και η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Χανίων Κισάμου να διεξάγεται από την γέφυρα που προϋπήρχε και η οποία δέχεται ήδη τις πρώτες παρεμβάσεις.

Στο μεταξύ μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης διευθέτησης της κοίτης του Κερίτη πραγματοποιούνται εργασίες που θα προστατεύουν τις ιδιοκτησίες που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το ποτάμι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News