Χανιά

Καταγγελία στη Βουλή για τις καταστροφές στα Χανιά

Ο βουλευτής ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης αναφέρθηκε στην άρνηση του υπουργού Υποδομών να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση

Τη στάση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, που αρνήθηκε να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, επικαλούμενος «φόρτο εργασίας», κατήγγειλε ο βουλευτής του Κόμματος, Μανώλης Συντυχάκης.

Η Επίκαιρη Ερώτηση αφορούσε τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Νομό Χανίων από τις καταστροφικές πλημμύρες του προηγούμενου διαστήματος.

Μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό, καθώς ο Χρ. Σπίρτζης είχε αρνηθεί να απαντήσει και στην Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις πρώτες καταστροφές που είχε υποστεί η Κρήτη από τις βροχοπτώσεις, λόγω «αναρμοδιότητας»...

«Δεν καταλαβαίνω το λόγο ''φόρτο εργασίας'' όταν προκύπτουν τόσο σοβαρά ζητήματα. Είχαμε πέντε νεκρούς. Έχουμε σπίτια τα οποία είναι ακόμα αποκλεισμένα, δεν έχουν νερό, δεν έχουν ρεύμα, δεν έχουν τηλέφωνο, δεκάδες χωριά και σπίτια έχουν υποστεί ρωγμές. Η πλειοψηφία των αγροτικών δρόμων και του επαρχιακού δικτύου είναι κατεστραμμένοι. Ποιος λοιπόν αναλαμβάνει την ευθύνη;», σημείωσε ο Μ. Συντυχάκης.

Επίσης, τόνισε πως ο κόσμος της περιοχής περιμένει απαντήσεις και για την καταστροφή της γέφυρας που έχει αποκλείσει δύο επαρχίες εδώ και ένα μήνα.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε πως την ίδια στάση υπεκφυγής ακολουθούν ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι της περιοχής, μεταφέροντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο.

Σχόλια