Κερίτης: Άνοιξαν το δρόμο δίπλα από την ιστορική γέφυρα οι κάτοικοι

Χανιά
Κερίτης: Άνοιξαν το δρόμο δίπλα από την ιστορική γέφυρα οι κάτοικοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προχωρούν οι εργασίες για την εγκατάσταση στρατιωτικής γέφυρας στον Αλικιανό

Αποφασισμένοι να δώσουν οι ίδιοι τη λύση στο πρόβλημα της πρόσβασης σε δεκάδες χωριά των δήμων Πλατανιά και Καντάνου Σελίνου είναι κάτοικοι του Αλικιανού που δε δίστασαν να προχωρήσουν σε μια νύχτα στην αποκατάσταση του παράνομου δρόμου που διάνοιξαν στις 22 Μαρτίου και ο οποίος παρασύρθηκε από την πρώτη κακοκαιρία λίγες ημέρες μετά.

Από χθες το βράδυ μηχανήματα αγνώστων ιδιωτών παρουσία κατοίκων του Αλικιανού προχώρησαν εκ νέου σε μπάζωμα της κοίτης του ποταμού Κερίτη και ο αυτοσχέδιος δρόμος δόθηκε σήμερα ξανά σε κυκλοφορία.

Υπενθυμίζεται ότι η αυθαίρετη ενέργεια των κατοίκων οδήγησε τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στις 28 Μαρτίου δεδομένων των κινδύνων που αυτή εγκυμονεί για τους οδηγούς.

Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη του επανέλαβε ότι η ιστορική γέφυρα θα αποκατασταθεί στα πρότυπα της γέφυρας της Πλάκας στην Άρτα ενώ τόνισε ότι σχεδιάζεται η κατασκευή σύγχρονης γέφυρας που θα αποκαταστήσει οριστικά την πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή του Αλικιανού.

Η στρατιωτική γέφυρα στον Αλικιανό εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμη να δοθεί σε κυκλοφορία πριν από το Πάσχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News