Χανιά

Μεγάλες καταστροφές στο Γυμνάσιο Αμπεριάς από τη νέα εισβολή αγνώστων

Χρήστες ναρκωτικών έχουν κάνει το σχολείο καταφύγιο τους

Θλίψη και προβληματισμό προκαλεί το νέο περιστατικό εισβολής αγνώστων δραστών στο γυμνάσιο του σχολικού συγκροτήματος της Αμπεριάς. Για πολλοστή φορά οι εκπαιδευτικοί του σχολείου στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας διαπίστωσαν ότι το σχολείο είχε παραβιαστεί.

«Βρισκόμαστε μπροστά σ αυτό το νοσηρό κομμάτι της κοινωνίας το οποίο καταστρέφει το σχολείο που του διδάσκει ακριβώς το αντίθετο. Θα πρέπει να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς για το ότι τα παιδιά εκδηλώνουν αυτή την αρνητική συμπεριφορά.» τονίζει ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Χανίων, Πάνος Κορακοβούνης.

Οι δράστες μπήκαν από την αυλή του Λυκείου και σπάζοντας τη τζαμαρία εισέβαλαν στο χώρο και κατευθύνθηκαν στο γραφείο του διευθυντή του Εσπερινού Γυμνασίου. Άνοιξαν με λοστό την πόρτα και ξέσπασαν με μένος σε έπιπλα, βιβλία και ηλεκτρονικές συσκευές.

«Οι δράστες μπήκαν από την αυλή του Λυκείου και σπάζοντας τη τζαμαρία εισέβαλαν στο χώρο και κατευθύνθηκαν στο γραφείο του διευθυντή του Εσπερινού Γυμνασίου. Άνοιξαν με λοστό την πόρτα και ξέσπασαν με μένος σε έπιπλα, βιβλία και ηλεκτρονικές συσκευές.» αναφέρει ο Αντώνης Θωμαδάκης, Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Χανίων.

Όπως καταγγέλλουν οι διευθύνσεις των σχολείων, στο σχολικό συγκρότημα βρίσκουν συχνά καταφύγιο χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Το φαινόμενο περιορίστηκε στο γυμνάσιο μετά την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας.

«Εδώ είναι ένας τεράστιος χώρος αφύλακτος, πολλοί έρχονται είτε για χρήση είτε για πλάκα. Νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίσει.» συνεχίζει ο κ. Θωμαδάκης

«Τουλάχιστον στο γυμνάσιο από τότε που τοποθετήθηκαν κάμερες δεν έχουμε κανένα περιστατικό. Όμως θα πρέπει αυτά τα περιστατικά να εκλείπουν όχι με την τοποθέτηση των καμερών αλλά με το να πεισθούν οι νέοι ότι δεν οδηγεί κάπου αυτό.» λέει από την πλευρά του ο κ. Κορακοβούνης.

Μέτρα φύλαξης του σχολικού συγκροτήματος της Αμπεριάς ζητά από το δήμο Χανίων και τις αστυνομικές αρχές ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιώργος Ζερβάκης ο οποίος δεν έκρυψε την ανησυχία του για το γεγονός ότι τα σχολεία της περιοχής αποτελούν τα τελευταία χρόνια σταθερό στόχο βανδάλων και συχνά εκδηλώνονται παραβατικές συμπεριφορές.

«Είναι ανησυχητικό γιατί είναι επαναλαμβανόμενο. Συνήθως κάθε αρχή της εβδομάδας διαπιστώνουμε εισβολή αγνώστων με βανδαλισμούς, καταστροφές, κλοπές.» υπογραμμίζει ο προϊστάμενος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων. Άνδρες της σήμανσης έσπευσαν από νωρίς στο σχολείο ενώ άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα των δραστών.

«Ίσως να ήθελαν να εκδηλώσουν την αντίθεση τους στο θεσμό του σχολείου βανδαλίζοντας το και δευτερευόντως να αφαιρέσουν κάποια αντικείμενα όπως ένα λάπτοπ που λείπει.» αναφέρει ο κ. Κορακοβούνης.

Σχόλια