Χανιά

Santa Run Χανίων: Επιταγές «αγάπης» σε σωματεία που στηρίζουν παιδιά

Το δικό τους δώρο από τους εκατοντάδες Αϊ Βασίληδες που έτρεξαν και φέτος πήραν οι μικροί μας φίλοι

Το ποσό που συγκεντρώθηκε από τη φετινή διοργάνωση του Santa Run στα Χανιά απέδωσαν οι διοργανωτές στους εκπροσώπους τεσσάρων ιδρυμάτων και συλλόγων της πόλης που παρέχουν πολύτιμη στήριξη σε παιδιά με αναπηρίες ή παιδιά με καρκίνο.

Ο Σύλλογος εθελοντικής προσφοράς παιδιών με νεοπλασία Ορίζοντας, το ΚΗΦΑΜΕΑ, η ΕΛΕΠΑΠ και το ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, έλαβαν από δέκα χιλιάδες ευρώ, με τα οποία θα ενισχύσουν το δύσκολο έργο τους.

Η στιγμή να πάρουν το δικό τους δώρο από τους εκατοντάδες Αϊ Βασίληδες που συμμετείχαν στο φετινό Santa Run έφτασε για τα σωματεία της πόλης και εκπρόσωποι των διοργανωτών έδωσαν τις επιταγές αγάπης μοιράζοντας συνολικά το ποσό των σαράντα χιλιάδων ευρώ που συγκεντρώθηκε από τις συμμετοχές.

Ο κ. Νεκτάριος Ξανθουδάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Santa Run τόνισε ότι «αυτά τα χρήματα σίγουρα δεν είναι πολλά, είναι όμως μια μικρή βοήθεια για τα σωματεία και για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Ξέρει σίγουρα το κάθε σωματείο τις ανάγκες των παιδιών. Πρόκειται για παιδιά τα οποία έχουν είτε κάποιας μορφής αναπηρία, είτε προβλήματα καρκίνου, οι θεραπείες είναι πάρα πολύ ακριβές και τα δικά μας χρήματα είναι ένα μικρό δώρο στην προσπάθεια των σωματείων».

Ο Σύλλογος Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο Ορίζοντας, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «η Μεγαλόχαρη» και το παράρτημα Χανίων της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αναπήρων Παίδων, έλαβαν την οικονομική ενίσχυση που αποτελεί τον σκοπό για τον οποίο διοργανώνεται το Santa Run.

Όπως είπε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Santa Run κ. Γιάννης Γιαννακάκης «η προσπάθεια ξεκινάει από το φθινόπωρο με σειρά εκδηλώσεων και κορυφώνεται τον Δεκέμβριο με την παρέλαση των Αι Βασίληδων. Σήμερα ουσιαστικά ολοκληρώνει τον κύκλο της αποδίδοντας τα χρήματα που συγκέντρωσε σε τέσσερα σωματεία που ωφελούνται αυτά τα χρόνια από τις δράσεις του Santa Run».

Δεδομένης της ανύπαρκτης ή περιορισμένης κρατικής ενίσχυσης, τα χρήματα που δόθηκαν στον Ορίζοντα και τις δομές απασχόλησης παιδιών με αναπηρία, αποτελούν ένα σημαντικό βοήθημα στη συνέχιση του δύσκολου έργου τους.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης ο οποίος έδωσε το «παρών» στη σύντομη τελετή απόδοσης των επιταγών, ευχήθηκε «κάποια στιγμή ο τόπος μας να μην έχει ανάγκη να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις για να ενισχύουμε τις κοινωνικές αυτές ομάδες. Αλλά μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα είναι καθήκον όλων μας να προσπαθούμε να τις στηρίζουμε».

Την υποστήριξη του δήμου Χανίων σε κάθε φιλανθρωπική δράση εξέφρασε και η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη ευχόμενη με τη σειρά της «στο επόμενο Santa Run ο αριθμός των Αι Βασίληδων να διπλασιαστεί και να περάσουν μηνύματα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης».

Το Santa Run Χανίων αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική διοργάνωση της χώρας με τους συμμετέχοντες να στέλνουν κάθε χρόνο ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια