Χανιά

Ανεβλήθη η δίκη του «Ευγένιου» - Απαγωγέας του Λεμπιδάκη κατηγορείται για εμπρησμό

Δε θα δικαστεί τελικά σήμερα για την πρόκληση φωτιάς στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο

Αναβολή πήρε τελικά η δίκη ενός εκ των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος επρόκειτο να δικαστεί σήμερα, Δευτέρα 1 Απριλίου, για την πρόκληση φωτιάς στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο τον Σεπτέμβριο του 2017.

Η υπόθεση αφορά επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στην οδό Ζυμβρακάκη ενώ κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο σε ανθρώπους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στις 2 Σεπτεμβρίου 2017, δηλαδή ακριβώς ένα μήνα πριν την απελευθέρωση του επιχειρηματία, ενώ την εποχή εκείνη ο κατηγορούμενος δραστηριοποιούνταν σε σύλλογο κατά των πλειστηριασμών στο Ρέθυμνο.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για πρόσωπο που το Δικαστήριο του έχει αποδώσει διευθυντικό ρόλο στην απαγωγή του επιχειρηματία και τον οποίο ο ίδιος ο απαχθείς, Λεμπιδάκης, του είχε αποδώσει το παρανόμι «Ευγένιος» λόγω του μειλίχιου λόγου του. Επίσης πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έστειλε επιστολή στον Μιχάλη Λεμπιδάκη μέσα από τη φυλακή αφιερώνοντάς του μία μαντινάδα θέλοντας να του θυμίσει ότι κατά τη διάρκεια της εξάμηνης κράτησής του ο ίδιος τον είχε βοηθήσει.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι, ο 46χρονος Ρεθυμνιώτης επιχειρηματίας, καταδικάστηκε για την απαγωγή Λεμπιδάκη σε ποινή κάθειρξης 26 ετών με εκτιτέα ποινή τα 25 έτη, καθώς κρίθηκε ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής κατά συναυτουργία, για απόπειρα εκβίασης από κοινού, για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για κατοχή πολεμικού όπλου.

Σχόλια