Μπάζωμα Κερίτη: «Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές» προειδοποιεί ο Βουλγαράκης

Χανιά
Μπάζωμα Κερίτη: «Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές» προειδοποιεί ο Βουλγαράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδρά ο αντιπεριφερειάρχης στην παράνομη κίνηση των κατοίκων του Αλικιανού

Να απαντήσει σε όσα του καταλογίζουν αναφορικά με την κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη και την απόφαση του να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το μπάζωμα του ποταμού και την αυθαίρετη διάνοιξη δρόμου στον Αλικιανό, έσπευσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.

«Θα τους παρακαλέσω λοιπόν αυτούς τους ανώνυμους ή επώνυμους ας έρθουν στο σπίτι μου να μου τα πούνε. Εμένα η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Ούτε εγώ ούτε ο πατέρας μου ούτε η οικογένεια μου κλείσαμε ποτέ την πόρτα μας. Ας έρθουν να μου πουν “είσαι κλέφτης, απατεώνας”, να μην πω τους χαρακτηρισμούς, Ας έρθουν να το συζητήσουμε.» αναφέρει εξοργισμένος ο κ. Βουλγαράκης.

Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης, ο θεσμικός του ρόλος τον υποχρεώνει να πράξει τα νόμιμα:

«Δε μπορώ να αφήσω εκτεθειμένους τους υπαλλήλους μου οι οποίοι θα πάνε στη φυλακή αν συμβεί οτιδήποτε. Άρα λοιπόν θεσμικά έπρεπε να απευθυνθώ στις αρχές και να πω έχει γίνει ένα έργο παράνομο από το οποίο κινδυνεύουν οι ζωές ανθρώπων.».

Σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κλήθηκε από τον εισαγγελέα να καταθέσει για την παράνομη ενέργεια των κατοίκων να κατασκευάσουν δρόμο μπαζώνοντας την κοίτη του Κερίτη.

«Η νομοθεσία είναι πάρα πολλή αυστηρή. Λοιπόν, είχα ή να επιλέξω να κάνω μηνυτήρια αναφορά ή να παραιτηθεί σύσσωμη η διεύθυνση τεχνικών έργων» αναφέρει ο Απόστολος Βουλγαράκης

Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεδομένης της έκτασης των ζημιών γίνεται ιεράρχηση των έργων αποκατάστασης. Ζήτησε από τους κατοίκους του Αλικιανού να δείξουν κατανόηση και να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια της αντιπεριφέρειας:

«Δεν είμαι νομάρχης της Αγιάς. Για να μην πω της Επισκοπής που είμαστε πέντε σπίτια. Είμαι αντιπεριφερειάρχης όλου του νομού και έχω εκ του νόμου υποχρέωση να τηρώ το θεσμικό μου ρόλο.».

Αιχμηρός εμφανίσθηκε ο αντιπεριφερειάρχης απέναντι στην αναφορά Σπίρτζη για την αναζήτηση των αιτιών κατάρρευσης της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη:

«Νομίζω ότι ήταν μια ανεύθυνη τοποθέτηση του υπουργού ο οποίος επειδή τυγχάνει να είναι και μηχανικός δεν θα έπρεπε να την κάνει. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να διατάξει μια έρευνα από επιθεωρητές του Υπουργείου, να έρθουν να εξετάσουν το θέμα.» υπογράμμισε ο κ. Βουλγαράκης.

Σήμερα και εν όψει της περαιτέρω επιδείνωσης του καιρού, ο αυτοσχέδιος δρόμος του Αλικιανού έκλεισε.

Στο μεταξύ, την τοποθέτηση στρατιωτικής γέφυρας τύπου Βelley διακόσια μέτρα νότια της κατεστραμμένης γέφυρας του Κερίτη ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης τονίζοντας ότι θα έχει μήκος είκοσι μέτρα, θα είναι δυνατή η διέλευση βαρέων οχημάτων και θα είναι έτοιμη πριν από το Πάσχα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News