Έμπαινε με αντικλείδι και… ξάφριζε ηλικιωμένη - Πάνω από 5.000 € η «λεία»

Χανιά
Έμπαινε με αντικλείδι και… ξάφριζε ηλικιωμένη - Πάνω από 5.000 € η «λεία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί ένα χρόνο έκανε «φύλλο και φτερό» το σπίτι της

Απύθμενο θράσος φαίνεται να είχε ένας 51χρονος ημεδαπός, ο οποίος, τον τελευταίο χρόνο, έμπαινε… «σαν κύριος» στο σπίτι ηλικιωμένης, σε περιοχή των Χανίων και το έκανε «φύλλο και φτερό».

Το περιστατικό ανακάλυψαν άνδρες του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανιών, οι οποίοι και συνέλαβαν τον άνδρα χτες το πρωί.

Ο 51χρονος εισέβαλλε στο σπίτι της ηλικιωμένης με αντικλείδι και - σε διάφορα χρονικά διαστήματα - από το Μάιο του 2018, μέχρι και χτες είχε αφαιρέσει χρηματικά ποσά και κοσμήματα, συνολικής αξίας, 5.300 ευρώ.

Μάλιστα, ο ίδιος έπαιρνε μέχρι και τη χρεωστική κάρτα της 84χρονης και… προέβαινε σε αναλήψεις χρηματικών ποσών.

Πάντως, άγνωστος είναι ακόμη ο λόγος που ο συγκεκριμένος άνδρας διέθετε αντικλείδι για το σπίτι της ηλικιωμένης. Το αντικλείδι βρέθηκε και κατασχέθηκε, ενώ ο ίδιος οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

«Συνελήφθη, χθες (23.03.2019) το πρωί στα Χανιά από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων 51χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για κλοπή.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάιο του 2018 έως χθες (23.03.2019) το πρωί στα Χανιά, άγνωστος δράστης με χρήση αντικλειδιού και σε διάφορα χρονικά διαστήματα, αφαίρεσε από οικία ιδιοκτησίας 84χρονης ημεδαπής, συνολικά το χρηματικό ποσό των 5.300 ευρώ σε χρήματα, χρυσαφικά και αποσπώντας χρεωστική κάρτα με την οποία προέβαινε σε αναλήψεις χρηματικών ποσών.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 51χρονος είχε διαπράξει την εν λόγω κλοπή.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας, εντοπίστηκε και συνελήφθη ενώ σε έλεγχο που του πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε το αντικλείδι.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News