Συνάντηση για τη συνεργασία & διεύρυνση σχέσεων του Δ. Χανίων με πόλη της Φινλανδίας

Χανιά
Συνάντηση για τη συνεργασία & διεύρυνση σχέσεων του Δ. Χανίων με πόλη της Φινλανδίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάστηκαν ζητήματα αειφόρου ανάπτυξης μεταξύ του πρέσβη της Φινλανδίας στην Ελλάδα, Juha Pyykkö και του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα

Η διεύρυνση των σχέσεων του Δήμου Χανίων με την Πρεσβεία της Φινλανδίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο Δημοτικό Κατάστημα των Χανίων, μεταξύ του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, και του Πρέσβη της Φινλανδίας στην Ελλάδα, Juha Pyykkö.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνάντησης εξετάστηκαν ζητήματα αειφόρου ανάπτυξης, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, ενώ από πλευράς του Δημάρχου Χανίων επισημάνθηκε ότι ο Δήμος ήδη από το 2015 συμμετέχει, έπειτα από αξιολόγηση, στο Σύμφωνο των Δημάρχων για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

Παράλληλα, ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, τη δημιουργία πράσινης διαδρομής και ποδηλατόδρομου, την κατασκευή πεζοδρομίων, το άνοιγμα του δυτικού μετώπου της πόλης έως τους Αγ. Αποστόλους, με στόχο τη βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη και προτεραιότητα στους πεζούς, στα Άτομα με Αναπηρία, στο ποδήλατο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Φινλανδίας επεσήμανε ότι τα Χανιά αποτελούν για τους Φινλανδούς σημαντικό τουριστικό προορισμό, καθώς επίσης πρότεινε τη συνεργασία και τη διεύρυνση των σχέσεων του Δήμου Χανίων με πόλη της Φινλανδίας, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως τον τουρισμό και τον πολιτισμό. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News