Χανιά

Ανδρέας Γιαννόπουλος: Συγκίνηση στην τελετή ονοματοδοσίας δρόμου των Χανίων

Ο 10χρονος Ανδρέας, το «Χαμόγελο του Παιδιού», τιμήθηκε από τα Χανιά

Σε κλίμα συγκίνησης παρουσία του προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού» πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή ονοματοδοσίας δρόμου της πόλης των Χανίων σε οδό Ανδρέα Γιαννόπουλου.

Είκοσι τρία χρόνια μετά τον θάνατο του εμπνευστή και ιδρυτή της οργάνωσης που έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά σε όλη τη χώρα, τιμήθηκε από δήμο της χώρας η μνήμη και η προσφορά του.

Συγκεκριμένα, το όνομα του δόθηκε σε δρόμο της συνοικίας του Αγίου Ιωάννη για να υπενθυμίζει σε όλους τις αρχές και τις αξίες του και κυρίως να διατηρεί ζωντανή τη μνήμη και το χαμόγελο του.

«Στα 10 του χρόνια ο Ανδρέας αρρώστησε, ταλαιπωρήθηκε, πέρασε έντεκα μήνες σ’ αυτή την ταλαιπωρία. Ξέραμε ότι θα φύγει, ήξερε ότι θα φύγει» είπε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Οργανισμού και πατέρας του Ανδρέα, Κώστας Γιαννόπουλος.

Το χαμόγελο που ζωγράφισε τότε ο μικρός Ανδρέας στο ημερολόγιο του, έγινε το χαμόγελο της ελπίδας και της προσδοκίας για πάνω ένα εκατομμύριο παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα.

«Πλησίαζε το τέλος! Δεν ξέραμε πότε θα έρθει αυτό το τέλος και κάποια στιγμή κινητοποιήθηκαν όλοι για να κάνουμε την επιθυμία του μικρού πραγματικότητα.» συνέχισε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Παρά το ότι υπήρξε μια τόσο πολύ σύντομη, δύσκολη παρουσία ενός παιδιού, του Ανδρέα, παρά ταύτα μπόρεσε να διαγράψει μια πορεία που όλος ο κόσμος αναγνωρίζει για τη σκέψη και την προσπάθεια του.» είπε ο κ.κ. Δαμασκηνός, Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου.

«Μετά από 23 χρόνια το Χαμόγελο του Παιδιού έχει στηρίξει πάνω από 1,5 εκ. παιδιά κι εύχομαι εκεί που είναι να είναι περήφανος γιατί όλος ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια του.» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» όλα αυτά τα χρόνια αναπτύσσει δράσεις για την αποφυγή των φαινομένων βίας, τον εντοπισμό εξαφανισμένων παιδιών, την προστασία παιδιών που απειλούνται από τη φτώχια.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Σχόλια