Έρχεται το «ηλεκτρονικό μάτι» για τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ

Χανιά
Έρχεται το «ηλεκτρονικό μάτι» για τις θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρχισε η εγκατάσταση των πρώτο αισθητήρων - Μέσω κινητού θα ενημερώνονται τα ΑμεΑ για τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης

Στην εφαρμογή ενός πρωτοποριακού συστήματος που θα επιτρέπει την ενημέρωση των ατόμων με κινητικά προβλήματα για τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ, προχωρά ο δήμος Χανίων.

Τρόπος επιβίωσης στους καθημερινούς ρυθμούς της πόλης ή υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών. Όπως κι αν χαρακτηριστεί η εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος στάθμευσης για ΑμεΑ στα Χανιά, έρχεται για να διευκολύνει τη ζωή των συνανθρώπων μας που οι ίδιοι ή κάποιο μέλος της οικογένειας τους αντιμετωπίζει πρόβλημα αναπηρίας.

Κάνοντας αποδεκτό το αίτημα το Σωματείου ΑμεΑ Χανίων, η δημοτική αρχή συνεργάστηκε με εταιρία τηλεπικοινωνιών και από σήμερα εγκαθιστά τους πρώτους αισθητήρες σε δέκα αρχικά σημεία της πόλης όπου υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης για αναπήρους. Με ένα μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο οι δικαιούχοι θα μπορούν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή σε πιο σημείο υπάρχει ελεύθερη θέση.

Με την ανάπτυξη του πρωτοποριακού αυτού συστήματος εγκαθίσταται ουσιαστικά ένα ηλεκτρονικό μάτι που θα καταγράφει τις παραβάσεις, θα ελέγχει τις νόμιμα κατειλημμένες θέσεις ΑμέΑ και θα ενημερώνει τους δικαιούχους των θέσεων για τη διαθεσιμότητα τους ή όχι.

Επιπλέον προβλέπεται η παροχή συστήματος που θα ειδοποιεί αυτομάτως την Τροχαία σε περίπτωση παράνομης κατάληψης της θέσης στάθμευσης ΑμεΑ.

Η ηλεκτρονική διαχείρισης των θέσεων στάθμευσης ΑμέΑ θα επιτρέπει ακόμη την παροχή στατιστικών στοιχείων όπως το ποσοστό κάλυψης των θέσεων, τον αριθμό των παραβάσεων, τις εναλλαγές, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της και την επέκταση της και στις 160 οριοθετημένες θέσεις στην πόλη των Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News