Χανιά

Έντονες αντιδράσεις για την τουρκική σημαία στον βυθό της Σούδας

Παρέμβαση του Κρητικού Υπουργού Άμυνας και απόσυρση της επίμαχης φωτογραφίας

 Αφαιρέθηκε μετά από παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη και του ΓΕΝ η επίμαχη φωτογραφία με την τουρκική σημαία που άναψε «φωτιές».

Πρόκειται για την υποβρύχια φωτογραφία η οποία αναρτήθηκε στον λογαριασμό twitter της Διοίκησης NATO, Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικόνιζε δύο Τούρκους βατραχανθρώπους οι οποίοι έκαναν κατάδυση βόρεια της Κρήτης και πόζαραν με την σημαία της χώρας τους, προκάλεσε την αντίδραση του ΓΕΝ.

Oι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν αρχικά σε tweet του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας ,αναδημοσιεύτηκαν από τον λογαριασμό της Διεύθυνσης Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Η πληροφορία και οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας.

Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σχετικά με υποβρύχια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του twitter της Διοίκησης ΝΑΤΟ Allied Maritime Command (MARCOM), η οποία απεικονίζει δύτες με τουρκική σημαία και φέρεται να έχει ληφθεί στη διάρκεια της Νατοϊκής άσκησης «ΑΡΙΑΔΝΗ-19», μετά από εντολή του ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, το ΓΕΝ παρενέβη και αφαιρέθηκε από τον παραπάνω λογαριασμό.

Παράλληλα οι ελληνικές αρχές προέβησαν σε σχετικές επισημάνσεις σε επίπεδο Συμμαχίας».

Πως κατέληξε η τουρική σημαία στο βυθό της Σούδας

Η άσκηση ARIADNE-19 διοργανώθηκε σύμφωνα με το ethnos.gr από την Ελλάδα ως μέρος της Μόνιμης Ομάδας Εργασίας Ναρκών ν του ΝΑΤΟ-2 (SNMCG-2), στο διάστημα 14-21 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της άσκησης στο διάστημα από 14 έως 17 Μαρτίου, κατέπλευσαν στον κόλπο της Σούδας αρκετά πολεμικά σκάφη της Νατοϊκής δύναμης SNMCMG-2 (Standing NΑΤΟ Mine Countermeasures Group 2).

 

 

Σχόλια