Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων απαντά στις καταγγελίες της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ

Υγεία
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χανίων απαντά στις καταγγελίες της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλες οι σχετικές αποφάσεις για τις αλλαγές στο νέο οργανισμό είναι αναρτημένες στο Διαύγεια», τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου

 Για ψεύδη και ανακρίβειες που δεν ανταποκρίνονται στην προσπάθεια ουσιαστικής αναβάθμισης του νοσοκομείου Χανίων, έκανε λόγο ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Μηνάς Βουλγαρίδης, απαντώντας χθες στις καταγγελίες της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ αναφορικά με τη σύσταση του νέου οργανισμό.

Ο κ. Βουλγαρίδης εξήγησε ότι όλες οι σχετικές αποφάσεις για τις αλλαγές στο νέο οργανισμό είναι αναρτημένες στο Διαύγεια τονίζοντας παράλληλα ότι προτεραιότητα της διοίκησης είναι η στελέχωση όλων των μονάδων με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Παραθέτοντας αναλυτικά τις αποφάσεις, ο κ. Βουλγαρίδης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου είπε ότι «μια ολιγομελής ομάδα γιατρών του Νοσοκομείου, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών, με ανακοινώσεις και συνεντεύξεις αντιπαρατίθεται με ψεύδη και ανακρίβειες στην προσπάθεια για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η επίθεση στο πρόσωπο του δεν τον απασχολεί: «Την αντιπαρέρχομαι για ένα απλό λόγο: δεν είμαι Διοικητής καριέρας που ενδιαφέρεται να οικοδομήσει το προσωπικό του προφίλ. Είμαι ένας γιατρός ΕΣΥ που πιστεύει στη Δημόσια Υγεία, αποσπασμένος σε αυτή την υπεύθυνη θέση. Όταν το Υπουργείο κρίνει πως δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου ή όταν εγώ διαπιστώσω πως αλλάζει πολιτική, αμέσως και ευχαρίστως θα επιστρέψω στη φυσική μου θέση, αυτή του δημόσιου γιατρού».   

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του νοσοκομείου Χανίων γίνεται λόγος για «εν κρυπτώ διαδικασία» που ακολούθησε η Διοίκηση κατά τη σύνταξη του νέου Οργανισμού που πρότεινε στο υπουργείο Υγείας, χωρίς να προηγηθεί συζήτηση με τα θεσμικά όργανα και τους γιατρούς. Ο κ. Βουλγαρίδης υπογράμμισε ότι υπάρχουν τα πρωτόκολλα για όλες τις σχετικές αποφάσεις. Απάντησε επίσης στις καταγγελίες περί «εξαφάνισης του Τομέα Ιατρικής Απεικόνισης», ο οποίος συνενώνεται σε έναν με τον Εργαστηριακό Τομέα, όπως συμβαίνει στους σύγχρονους Οργανισμούς όλων των Νοσοκομείων της χώρας (Βενιζέλειο, ΠΑΓΝΗ, Ευαγγελισμός, κ.λπ.) που όλοι έχουν 4 τομείς.

«Η αρμοδιότητα τους είναι καθαρά διοικητική και όχι επιστημονική και για αυτό είναι αστείοι αν δεν είναι κακόβουλοι, οι ισχυρισμοί πως δεν μπορεί ένας μικροβιολόγος υπεύθυνος του τομέα να διαχειρίζεται τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου που ακούσθηκε. Άλλωστε πως σήμερα ο υπεύθυνος του χειρουργικού τομέα του Νοσοκομείου μας, που είναι γυναικολόγος, διαχειρίζεται θέματα οφθαλμολογικής ή ΩΡΛ κλινικής» επεσήμανε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων.

«Εκεί που δεν μπορώ να καταλογίσω άγνοια στα μέλη της ΕΓΕΣΥΧ είναι όταν κάνουν λόγο για «συνειδητή μη πρόβλεψη στο νέο Οργανισμό για την αύξηση των κλινών Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων» είπε ο κ. Βουλγαρίδης και επανέλαβε ότι ο νέος Οργανισμός δίνει σαφώς αυτή τη δυνατότητα, η οποία ήδη δρομολογήθηκε.

Σύμφωνα με το νέο οργανισμό, οι κλίνες της ΜΕΘ αυξάνονται σε 10, απόφαση που ήδη ενεκρίθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Χανίων κατά την τακτική συνεδρίαση του στις 07 Μαρτίου. Με το νέο οργανισμό λειτουργίας οι  κλίνες αυξάνονται από 460 σε 480 και οι μόνιμοι ειδικευμένοι γιατροί αυξάνονται από 187 σε 197. Παράλληλα προβλέπεται η δυνατότητα σύστασης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων, Αγγειοχειρουργικής, Παιδοορθοπεδικής και μονάδας Μετααναισθητικής Φροντίδας.

«Δεν εξωραΐζουμε την πραγματικότητα, φτιάχνοντας ειδυλλιακές εικόνες για να επαιρόμαστε. Ξέρουμε πως πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε. Διαβεβαιώνουμε όμως, την Χανιώτικη κοινωνία ότι με το νέο Οργανισμό γίνονται σημαντικές και ορατές βελτιώσεις», κατέληξε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News