ΚΕΔΕ: Κίνδυνος καθυστερήσεων στις αποκαταστάσεις εξ’ αιτίας της γραφειοκρατίας

Χανιά
ΚΕΔΕ: Κίνδυνος καθυστερήσεων στις αποκαταστάσεις εξ’ αιτίας της γραφειοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καταστροφές στα Χανιά στο επίκεντρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ

Να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που εμποδίζουν την άμεση έναρξη των έργων αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές των Χανίων ζητά η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής που έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα Χανιά ,αποφασίστηκε η παρέμβαση προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου η περιφερειακή ενότητα να μην υποστεί ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα από μια πιθανή παράταση της εικόνας καταστροφής.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Ψαθάς, Πρόεδρος Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας ΚΕΔΕ «Να πιέσουν τα πράγματα ώστε να γίνουν γρήγορα. Χάθηκε, για παράδειγμα, ζωικός πληθυσμός, δε μπορεί να ζητάμε τα ενώτια… Υπάρχει παραλογισμός. Θέλουμε λύσεις οριστικές και ουσιαστικές».

Τα μέλη της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ που πραγματοποίησαν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές, εκτιμούν ότι η αποκατάσταση της κανονικότητας στα Χανιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ταχύτητα των έργων. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Ψαθάς απαιτείται επιτάχυνση όλων των διαδικασιών, σε όλα τα επίπεδα παρέμβασης.

Για καταστροφές μεγαλύτερης έκτασης από αυτήν που εκτιμήθηκε αρχικά μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμης Λέκκας που συμμετείχε στη συνεδρίαση της επιτροπής της ΚΕΔΕ. Έκανε δε λόγο για δραματικό επίπεδο στους ρυθμούς προώθησης των έργων.  

Όπως σχολίασε ο κ. Ευθύμης Λέκκας, Πρόεδρος ΟΑΣΠ «Έχω πάει σε 13 χώρες τον τελευταίο χρόνο. Δεν υπάρχει πουθενά το γραφειοκρατικό κόλλημα που υπάρχει εδώ στην Ελλάδα .Ζούμε για τη γραφειοκρατία, είναι ένας ολόκληρος πληθυσμός και ένα ολόκληρο σύστημα που αυτοτροφοδοτείται με τη γραφειοκρατία και δεν αφήνει να πάμε μπροστά».

Το παρόν στη σημερινή συνεδρίαση έδωσε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος πρότεινε την εκπόνηση ενός κεντρικού σχεδίου έκτακτου ανάγκης για άμεση ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης.

Ειδικότερα, «Πρέπει οι δήμοι, η Περιφέρεια και κυρίως η κεντρική διοίκηση να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Διαφορετικά τα Χανιά θα περάσουν ένα άσχημο καλοκαίρι .Κι όχι μόνο οι Χανιώτες αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που τα επισκέπτονται. Θα πρέπει λοιπόν να ξεπεράσουμε τις συνήθεις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, να παρθούν κεντρικές αποφάσεις. Δεν έχει καμία χρησιμότητα τα έργα στην Κρήτη να γίνουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβρη όταν θα έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος .Ή τώρα θα αναστηθούν ξανά τα Χανιά ή θα καταστραφούν», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η πολιτική επιτροπή της ΚΕΔΕ αποφάσισε να υποβάλει αίτημα πρόσθετης οικονομικής ενίσχυσης για τα έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές των Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News