Τιμήθηκε η μνήμη των Βενιζέλων στα Χανιά

Κρήτη
Τιμήθηκε η μνήμη των Βενιζέλων στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

83 χρόνια μετά τον θάνατο του Ελ. Βενιζέλου και 55 χρόνια μετά τον θάνατο του γιου του Σοφοκλή, η μνήμη τους όπως και η παρακαταθήκη τους παραμένει ζωντανή

Ογδόντα τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου και 55 χρόνια μετά τον θάνατο του γιου του Σοφοκλή, η μνήμη τους όπως και η παρακαταθήκη τους παραμένει ζωντανή. 

Στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των δύο πολιτικών που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στην ιστορία της χώρας, τελέσθηκε το πρωί στους Τάφους των Βενιζέλων στον Προφήτη Ηλία.

Στη διεθνή ακτινοβολία του Ελευθερίου Βενιζέλου αναφέρθηκε η Πρέσβειρα Της Μεγάλης Βρετανίας Κέιτ Σμιθ που ήταν κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση μνήμης.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Γιώργος Φλωρεντής ενώ το παρών έδωσαν σύσσωμες οι πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές .

Ήταν 18 Μαρτίου του 1936 όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος πέθανε στο Παρίσι όπου είχε καταφύγει μετά από μια δήλωση αποχώρησης από την πολιτική ζωή.  Ο δευτερότοκος γιός του Σοφοκλής Βενιζέλος, Πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 1950 ως το 1951 πέθανε σε ηλικία 69 ετών στις 7 Φεβρουαρίου του 1964. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News