Χανιά: Κλειστά τα φροντιστήρια την Τρίτη

Χανιά
Χανιά: Κλειστά τα φροντιστήρια την Τρίτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απεργία των εργαζομένων στα φροντιστήρια των Χανίων

Κλειστά θα είναι τα φροντιστήρια την Τρίτη 19 Μαρτίου στα Χανιά, εξαιτίας απεργιακής κινητοποίησης στην οποία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε αυτά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας Αντίστασης".

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση:

«Στις 19 Μάρτη εκδικάζεται στο Σ.τ.Ε η προσφυγή της ΟΕΦΕ, της ομοσπονδίας ιδιοκτητών φροντιστηρίων, ζητώντας το πετσόκομμα του ωρομισθίου των εργαζόμενων σε αυτά, από τα 6.70 μικτά στο μισό, δηλαδή στα 3,50 περίπου ευρώ! Οι εκπαιδευτικοί δηλαδή που εργάζονται με πλήρες ωράριο, θα έχουν μηνιαίο μισθό το πολύ 285 ευρώ!

Πρόκειται για ένα ευθύ χτύπημα στο μεροκάματο και στις κατακτήσεις των εργαζόμενων στα φροντιστήρια, που τσακίζει κάθε έννοια δουλειάς με αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Έρχεται να προστεθεί στο μαύρο τοπίο που ζούμε στους χώρους δουλειάς, αφού τα ελαστικά ωράρια, οι εργοδοτικοί εκβιασμοί και η τρομοκρατία, η ανασφάλιστη εργασία, η μη καταβολή δώρων και επιδομάτων αδείας, είναι κανόνας για την μεγάλη πλειοψηφία.

Που πατάει αυτή η θρασύτητα και η εντεινόμενη καταλήστευση; Στην αδυναμία των εργαζόμενων να υπερασπίσουν το έχειν τους. Στην αποσυγκρότηση των μετώπων πάλης, στην μη ύπαρξη εστιών αντίστασης στην βαρβαρότητα του συστήματος. Που δίνει αέρα στα πανιά των εργοδοτών να συνθλίβουν τον κόσμο της δουλειάς. Στο τοπίο εργασιακής ζούγκλας, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο του αστικού πολιτικού προσωπικού, εκπροσωπώντας επάξια τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, έχουν διαμορφώσει.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε! Η στάση αναμονής, η λογική της ανάθεσης, οι εκλογικές αυταπάτες είναι ανάχωμα στην πάλη που πρέπει να αναπτυχθεί για να κοντραριστούν οι ορέξεις και οι επιταγές της εργοδοσίας! Οι λογικές που πατάνε στις επιμέρους ''καλές σχέσεις'' με το αφεντικό, στην ''αμοιβαία εμπιστοσύνη'', στο ότι '' δεν θα γίνει αυτό στο φροντιστήριό μου'', σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζουν το παραμικρό, αφού η κατάσταση είναι συνολική και το ''ήθος'' θα υποκύψει στο ''συμφέρον'' και την ''κανονικότητα''!

Μόνο με αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε ότι σήμερα γκρεμίζεται! Με όρους αλληλεγγύης και συναδελφικότητας στους χώρους δουλειάς, με εμπιστοσύνη στη συλλογική δύναμη και πάλη, να αγωνιστούμε για αξιοπρεπείς όρους δουλειάς με δικαιώματα, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - κεφάλαιου - ιμπεριαλιστών, που διαμορφώνουν αυτό το σκηνικό εντεινόμενης εκμετάλλευσης και της φτωχοποίησης.

Την Δευτέρα 18 Μάρτη στις 11πμ στο εργατικό κέντρο Χανίων, είναι ευκαιρία να συναντηθούμε και να συζητήσουμε για το τι μπορούμε να κάνουμε σε επίπεδο απεύθυνσης στους συναδέλφους μας και δράσης. Η απεργία της 19 Μάρτη είναι ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση αυτή, της αντίστασης στην επίθεση και πρέπει να την αξιοποιήσουμε!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News