Γ. Αρχοντάκης: «Να αρχίσει μία συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα του δημότη»

Χανιά
Γ. Αρχοντάκης: «Να αρχίσει μία συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα του δημότη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις βασικές αρχές του συνδυασμού του παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης

Ο πρώην νομάρχης Χανίων,  ο οποίος ηγείται του συνδυασμού «Χανιά – Επόμενη Μέρα», μίλησε για ανάγκη αλλαγής στη λειτουργία του δήμου μέσα και από τις δυνατότητες που παρέχει ο Κλεισθένης, τόνισε τη σημασία ενεργοποίησης των τοπικών κοινοτήτων, ενώ εμφανίσθηκε ανοιχτός σε συνεργασίες με πρόσωπα και παρατάξεις που όπως είπε έχουν την ίδια αντίληψη για την αυτοδιοίκηση.

Με ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στην ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών και στην αποκέντρωση του δήμου ,ο πρώην νομάρχης κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης υπογράμμισε ότι το ψηφοδέλτιο του θα απαρτίζουν άνθρωποι από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους, με διαφορετικές πολιτικές αναφορές. Εξήγησε ότι το τελικό πρόγραμμα της παράταξης του είναι στη φάση της διαμόρφωσης και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες οπότε και θα οριστικοποιηθεί.

«Αυτή τη στιγμή μέσα από την αυτοδιοικητική μου πρόταση είμαι έτοιμος να προσφέρω. Νομίζω ότι στο παρελθόν και από τη θέση μου ως νομάρχης έχω αποδείξει ότι μπορώ να κάνω πράγματα, έχω μια συγκεκριμένη πορεία στην αυτοδιοίκηση η οποία είναι και μετρίσιμη», σημείωσε ο κ. Αρχοντάκης .

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων έκανε λόγο για συγκεντρωτική λειτουργία του Καλλικράτη γεγονός που σύμφωνα με τον ίδιο είχε σαν αποτέλεσμα την παραμέληση της περιφέρειας και τη στασιμότητα στο δήμο. «Προσπάθησα να καταθέσω προγραμματικό λόγο στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχω, έτσι ώστε να αρχίσει να γίνεται μια κουβέντα για τα πραγματικά προβλήματα του δήμου Χανίων κι όχι για θέματα που δεν αφορούν τον πολίτη», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι δίνει έμφαση στην πολιτική και όχι στην παραπολιτική.

Ο κ. Αρχοντάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δυνατότητες του Κλεισθένη επισημαίνοντας τη σημασία ενθάρρυνσης των συνεργασιών και της ενεργοποίησης των τοπικών κοινοτήτων. «Ο νέος νόμος, όσα αρνητικά και να του προσάψει κάποιος, έχει και πολλά θετικά. Κάνει τη δημαρχιακή αρχή πιο υπεύθυνη διότι την υποχρεώνει να καταθέτει προτάσεις  οι οποίες να είναι και αντιπροσωπευτικές αλλά και να προϋποθέτουν ευρύτερες συναινέσεις. Ταυτόχρονα όμως κάνει και τις παρατάξεις της μειοψηφίας να έχουν μεγαλύτερη ευθύνη για τα αυτοδιοικητικά πράγματα».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χανιά Επόμενη μέρα» άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών. «Επιδίωξη μας είναι να συνεργαστούμε την επόμενη μέρα δημιουργικά, με παρατάξεις ή πρόσωπα – συμβούλους, οι οποίοι έχουν την ίδια αντίληψη με μας πάνω σε βασικά θέματα του δήμου Χανίων».

Την  ίδια ώρα οι προεκλογικές ζυμώσεις συνεχίζονται. Ο αριθμός των υποψηφίων δημάρχων Χανίων μειώθηκε στους δέκα μετά και την προσχώρηση του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Μανόλη Κεμεσίδη στο συνδυασμό του Άρη Παπαδογιάννη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News