Ανοίγει κανονικά το φαράγγι της Σαμαριάς - Εντυπωσιακές εικόνες μετά την κακοκαιρία

Χανιά
Ανοίγει κανονικά το φαράγγι της Σαμαριάς - Εντυπωσιακές εικόνες μετά την κακοκαιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοψία στο Φαράγγι της Σαμαριάς από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης

Αναστρέψιμη θεωρείται η κατάσταση στο Φαράγγι της Σαμαριάς, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία που «χτύπησε» την Κρήτη και, ιδίως, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Το παραπάνω επιβεβαιώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, κλιμάκιο της οποίας πραγματοποίησε αυτοψία από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η κατάσταση στο Φαράγγι της Σαμαριάς δεν είναι μη αντιστρέψιμη, καθώς χρειάζονται οι συνήθεις εργασίες καθαρισμού και συντήρησης. Ενώ, όπως επιβεβαιώνεται το Φαράγγι θα λειτουργήσει κανονικά.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση:

«Την Τετάρτη 6 Μαρτίου ολοκληρώθηκε η τριήμερη αυτοψία που πραγματοποίησαν δασικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Χανίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στον Εθνικό Δρυμό Λευκών Ορέων (Σαμαριά).

Η κ. Ελένη Πατεράκη, Δασοπόνος και οι κ. Γεώργιος Σωμάκης και κ. Μάρκος Νενεδάκης, Δασοφύλακες, διέσχισαν το φαράγγι της Σαμαριάς από τη χιονισμένη βόρεια είσοδο στο Ξυλόσκαλο μέχρι τη νότια στον παραθαλάσσιο οικισμό της Αγίας Ρουμέλης. Διέμειναν δύο βράδια στον οικισμό της Σαμαριάς, εντός του φαραγγιού, εκτέλεσαν απαραίτητες εργασίες και αξιολόγησαν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δρυμός μετά τα καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν τα Χανιά.

Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας σε όλο το μήκος της διαδρομής στο φαράγγι, επιβεβαιώθηκε ότι η κατάσταση δεν είναι μη αντιστρέψιμη, ενώ απαιτούνται οι συνήθεις εργασίες καθαρισμού και συντήρησης με επιπλέον ανακατασκευή και ενίσχυση μικρών τεχνικών.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ως αρμόδιος φορέας για τη λειτουργία του Δρυμού και τη διαχείριση των επισκεπτών και για το 2019, έχει δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την έγκαιρη και ασφαλή έναρξη της λειτουργίας του.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News