Χανιά

Χειροπέδες σε 45χρονο για 4 κιλά παράνομου καπνού

Στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, 45χρονος άνδρας ελληνικής καταγωγής

Στην κατοχή του 45χρονου Έλληνα εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί οκτώ νάιλον συσκευασίες με καπνό, χωρίς ταινίες ειδικού φόρου κατανάλωσης, συνολικού βάρους 4 κιλών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε στο Λιμάνι της Σούδας, κατά τον κατάπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου εντοπίστηκε ο 45χρονος άνδρας να παραλαμβάνει από την αποθήκη ασυνόδευτων αποσκευών του πλοίου ένα δέμα.

Μετά από έλεγχο των στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας και Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, διαπιστώθηκε ότι το δέμα περιείχε ένα δέμα, το οποίο περιείχε οκτώ ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες με καπνό, άνευ ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης, συνολικού μικτού βάρους τεσσάρων κιλών.

Τα καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στο Τελωνείο Χανίων, ώστε να γνωστοποιηθεί το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων.  

Την προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.

 

Η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων αναφέρει τα εξής:

«Σύλληψη ημεδαπού για λαθραία καπνικά προϊόντα στα Χανιά – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στη Σκιάθο

Ένας 45χρονος ημεδαπός, συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα Σούδας, κατά  τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, εντοπίστηκε ο ανωτέρω να παραλαμβάνει από την αποθήκη ασυνόδευτων αποσκευών του πλοίου ένα (01) δέμα, το οποίο περιείχε οκτώ (08) ανισοβαρείς νάιλον συσκευασίες με καπνό, άνευ ταινίας ειδικού φόρου κατανάλωσης, συνολικού μικτού βάρους τεσσάρων κιλών (4kg).

Tα ανωτέρω καπνικά είδη, κατασχέθηκαν και πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Χανίων, προκειμένου να γνωστοποιηθεί το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων.  

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων».

Σχόλια