Διαμαρτυρία από τους εγκλωβισμένους κατοίκους του Αλικιανού

Χανιά
Διαμαρτυρία από τους εγκλωβισμένους κατοίκους του Αλικιανού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητούν την άρση του αποκλεισμού τους

Λύση για την άρση του αποκλεισμού δεκάδων χωριών ζήτησαν οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας Αλικιανού που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Έκαναν λόγο για υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Αλικιανού , για ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αγροτική παραγωγή και σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής.

Σε σημείο μηδέν βρίσκεται το εμπόριο εσπεριδοειδών στην περιοχή καθώς δεν υπάρχει ασφαλής πρόσβαση για τα φορτηγά που καθημερινά φορτώνουν από τα συσκευαστήρια της περιοχής τόνους πορτοκαλιών και άλλων προϊόντων. Από την περασμένη εβδομάδα οπότε και η γέφυρα του Κερίτη κατέρρευσε η σύνδεση του Αλικιανού με την επαρχιακή οδό Χανίων Ομαλού γίνεται μέσω Φουρνέ ή Πατελαρίου. Ακόμη και σε αυτές τις περιοχές όμως το δημοτικό οδικό δίκτυο είναι γεμάτο κινδύνους για τους οδηγούς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης εξήγησε ότι η γέφυρα του Κερίτη θα ανακατασκευαστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα άνω των δύο ετών για την ολοκλήρωση του έργου. Για δε την άμεση αποκατάσταση της πρόσβασης στον Αλικιανό και τα ημιορεινά χωριά του Ανατολικού Σελίνου, αναζητείται λύση χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο τοποθέτησης στρατιωτικής γέφυρας σε ασφαλές σημείο.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ.Βουλγαράκης εξήγησε στους συγκεντρωμένους ότι για την αποκατάσταση της πρόσβασης στην περιοχή τους, μετά την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη, δρομολογούνται διαδικασίες για διάνοιξη νέας οδού ή κατασκευή νέας γέφυρας.

Επανέλαβε δε ότι η ιστορική γέφυρα θα αποκατασταθεί από το υπουργείο Πολιτισμού καθώς έχει χαρακτηριστεί νεότερο μνημείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News