Δεντροφύτευση για τον 4ο Μαραθώνιο Κρήτης

Χανιά
Δεντροφύτευση για τον 4ο Μαραθώνιο Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 4ος Μαραθώνιος Κρήτης θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου 2019

Στη 2η  φάση Δεντροφύτευσης  του προγράμματος των περιβαλλοντικών του δράσεων «Συμμετέχω – Τρέχω – Προστατεύω» προχώρησε η  Οργανωτική Επιτροπή του «4ουΜαραθώνιου Κρήτης» ο οποίος θα διεξαχθεί στις 21Απριλίου 2019 και είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου & Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Ο Μαραθώνιος Κρήτης συμπληρώνοντας την κοινωνική του προσφορά αναπτύσσει δράσεις και προγράμματα που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης της Περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και τη συμμετοχή τους σε δράσεις που αφορούν στην προστασία και τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας της Κρήτης.

Η 2η Φάση Δεντροφύτευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 στην περιοχή Καρύδι του Δήμου Αποκόρωνα, δημιουργώντας το καινούριο "Πάρκο Δήμου Αποκορώνου". Φυτεύτηκαν ενδημικά φυτά και δενδρύλλια για την ενίσχυση της χλωρίδας και συγκεκριμένα κουκουναριές, πεύκα, βελανιδιές και χαρουπιές.

Την δεντροφύτευση πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου & Λυκείου Βάμμου, του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου Βρυσών του Δήμου Αποκόρωνα, εθελοντές/ντριες του Μαραθωνίου Κρήτης, μέλη του ΣΔΥΧ, με την επίβλεψη Τεχνικού κλιμακίου της Διεύθυνσης Δασών Ν. Χανίων, και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αποκορώνου, παρουσία του Δημάρχου Αποκόρωνα κ.  Χαράλαμπου Κουκιανάκη".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News