Έπιασαν τον «δράκο» που είχε επιτεθεί σε γυναίκες σπέρνοντας τρόμο και πανικό

Κρήτη
Έπιασαν τον «δράκο» που είχε επιτεθεί σε γυναίκες σπέρνοντας τρόμο και πανικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξιχνιάστηκαν πέντε υποθέσεις που αφορούν απόπειρες ληστειών και διαπράχθηκαν στα Χανιά

Ένας 28χρονος κρύβεται πίσω από απόπειρες ληστειών σε βάρος 5 γυναικών στα Χανιά, θέμα που είχε αναδείξει και το neakriti.gr.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μετά από συστηματικές έρευνες ο δράστης στη Νέα Χώρα που είχε σπείρει τον τρόμο στην τοπική κοινωνία.

Οι μαρτυρίες των θυμάτων και η αξιοποίηση οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας οδήγησαν τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων στον εντοπισμό του και αφού τον έθεσαν σε παρακολούθηση,

Ο δράστης είναι ένας 28χρονος αλλοδαπός, αποκαλούμενος το τελευταίο τρίμηνο "δράκος" της Νέας Χώρας και κατηγορείται ότι από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι τις 13 Ιανουαρίου αποπειράθηκε να ληστέψει πέντε γυναίκες ηλικίας από 19 έως 27 ετών.

Δρούσε με τον ίδιο τρόπο μεταμεσονύκτιες και πρώτες πρωινές ώρες.

Φαίνεται ότι εντόπιζε τα υποψήφια θύματα του από την Πλατεία 1866 και τα ακολουθούσε από τη στιγμή που έφευγαν από μπαρ της περιοχής μέχρι τις εισόδους των σπιτιών τους όπου και επιτίθεντο.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι ο 28χρονος αλλοδαπός διέπραξε τις εν λόγω απόπειρες ληστειών.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο 28χρονος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και  συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Τι είχε συμβεί στο παρελθόν 

Ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή της Νέας Χώρας στα Χανιά είχε γίνει ο συγκεκριμένος άντρας που επιτίθετο νυχτερινές ώρες σε νεαρές γυναίκες. Μέσα σε λίγες ημέρες δύο περιστατικά καταγράφηκαν σε πιλοτή πολυκατοικίας όπου ο δράστης περίμενε ξημερώματα κρυμμένος κοντά στην είσοδο και προχωρούσε σε επιθέσεις σε δύο φοιτήτριες που επέστρεφαν από τη νυχτερινή τους διασκέδαση.

Τουλάχιστον άλλα τρία περιστατικά είχαν καταγραφεί στην ευρύτερη περιοχή με σχεδόν πανομοιότυπα χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά το δελτίο της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, πέντε υποθέσεις που αφορούν απόπειρες ληστειών, οι οποίες διαπράχθηκαν σε βάρος πέντε ημεδαπών γυναικών, στα Χανιά.

Για τις απόπειρες αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος, 28χρονου αλλοδαπού, ο οποίος κατηγορείται για τη διάπραξη των συγκεκριμένων  περιπτώσεων ληστειών.

Ειδικότερα άγνωστος δράστης κατά το χρονικό διάστημα από 17.11.2018 έως και την 13.01.2019 κατά τις πρώτες πρωινές ώρες,  με απειλή και χρήση σωματικής βίας προσπάθησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει προσωπικά αντικείμενα, από πέντε ημεδαπές γυναίκες ηλικίας από 19 έως και 27 ετών, κατά το χρόνο που εκείνες επέστρεφαν στις οικίες τους.

Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι ο 28χρονος διέπραξε τις εν λόγω απόπειρες ληστειών.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο 28χρονος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και  συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News