Διάσωση που συγκλονίζει: Έσωσαν εγκλωβισμένη γιαγιά από το... χάος

Χανιά
Διάσωση που συγκλονίζει: Έσωσαν εγκλωβισμένη γιαγιά από το... χάος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στιγμές από την διάσωσης σε δύσβατα και απόκρημνα σημεία του Πλατανιά

Έδωσαν «μάθημα αξιών» στα πληγωμένα Χανιά. Καθώς κατάφεραν να διασώσουν μια εγκλωβισμένη γιαγιά στο αποκλεισμένο χωριό Σκορδαλού η οποία  έφυγε από το σπίτι της όταν αυτό άρχισε να καταρρέει και αφού πέρασε έναν λόφο με πεσμένους βράχους  βρέθηκε μπροστά σε ένα χάος…

Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας Lifeguard Hellas, που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στους πληγέντες του Δήμου Πλατανιά εντόπισαν την γιαγιά Ειρήνη.

Μία συνάντηση που τους συγκίνησε και τους συγκλόνισε ταυτόχρονα όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα ίδια τα μέλη στις αναρτήσεις τους.

Η γιαγιά προσπαθούσε να βγει από το χωριό, με δύο πατερίτσες στα χέρια, περνώντας πάνω από τόνους λάσπης, δέντρα και γκρεμούς. Ήθελε να φύγει από τον τόπο της, μήπως σωθεί.

Το πρόσωπο της κουρασμένο, όχι από την κούραση των ηλικιωμένων, μα από την αγωνία της επιβίωσης.

Τελικά εντοπίστηκε σώα και αβλαβής με τους διασώστες ακροβατώντας στους διαλυμένους δρόμους να δίνουν το «φιλί της ζωής» στην γλυκύτατη γιαγιά.

Είναι συγκλονιστικές οι αναρτήσεις μελών της ομάδας Lifeguard Hellas, στο facebook, όπως του επικεφαλής της ομάδας κ. Σπύρου Μητριτσάκη.

«Σήμερα μας περίμενε άλλη μια μεγάλη έκπληξη. Προσπαθώντας να κάνουμε το αδύνατο δυνατό για να προσεγγίσουμε το αποκλεισμένο χωριό Σκορδαλού, να πάμε ψωμί φρέσκο, ιατρική βοήθεια και να προσφέρουμε Πρώτες Βοήθειες, ακροβατώντας στο διαλυμένο δίκτυο, συναντήσαμε έκπληκτοι εγκλωβισμένη τη γιαγιά Ειρήνη!

Ξεκίνησε έφυγε γιατί το σπίτι της που κατέρρεε, πέρασε -άγνωστο πως- έναν λόφο με πεσμένους βράχους αλλά μπροστά υπήρχε χάος… Πεσμένος δρόμος, χαράδρα και δεν μπορούσε να συνεχίσει με τον γιο της τον Γιάννη, ούτε μπρος ούτε πίσω.Κυριολεκτικά βήμα-βήμα, μέτρο-μέτρο, σε μια πολύωρη και κοπιαστική προσπάθεια, καταφέραμε και βγάλαμε τη γιαγιά Ειρήνη επάνω. Η συγκίνηση στο τέλος απερίγραπτη.

Χωρίς υπερβολή, συζητούσαμε και με τους ντόπιους τι θα γίνονταν αν δεν τύχαινε η αποστολή μας να βρεθεί εκεί. Στην ερημιά, την απεραντοσύνη και τη σκληρότητα ενός γκρεμισμένου και παγωμένου βουνού.Κι όμως η επιχείρηση δεν έληξε εδώ. Επαναλάβαμε την ίδια διαδικασία με έναν νέο αυτή τη φορά, με πρόβλημα ουρικής αρθρίτιδας στα γόνατα. Περπατούσε κανονικά ευτυχώς δεν χρειάστηκε ούτε να τον μεταφέρουμε εμείς ούτε τίποτα.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στα παιδιά της ομάδας μας, στον Άντι Ε. και τον Σταύρο Ταταράκη, που κυριολεκτικά έδωσαν αγώνα.

Αλλά και τον Ανθρωπο με Α κεφάλαιο ιατρό Μανώλη Φραγκάκη, που βρίσκεται παντού και πάντα όπου υπάρχει ανάγκη, όχι μόνο στα Χανιά και που έχει προσφέρει ανεκτίμητο έργο με το Κοινωνικό Ιατρείο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News