«Πυρετός» εργασιών για την κατεστραμμένη γέφυρα στον Πλατανιά

Χανιά
«Πυρετός» εργασιών για την κατεστραμμένη γέφυρα στον Πλατανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στρατιωτική γέφυρα Μπέιλι που τοποθετείται, θα έχει μήκος 35 μέτρα και θα είναι μονής κατεύθυνσης

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες από το Τμήμα Μηχανικού του Στρατού για τη γέφυρα του Πλατανιά, με τους αρμόδιους να εκτιμούν ότι ενδεχομένως και αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση.

Η στρατιωτική γέφυρα Μπέιλι που τοποθετείται, θα έχει μήκος 35 μέτρα και θα είναι μονής κατεύθυνσης.

Στο σημείο σήμερα βρέθηκε και κλιμάκιο μηχανικών του ΤΕΕ για να εκτιμήσει την κατάσταση. Όπως επισημάνθηκε, δεν διατρέχουν κίνδυνο τα βάθρα της γέφυρας και η καταστροφή που προκλήθηκε αφορά στο επίχωμα της επέκτασης το οποίο φαίνεται να έχει κακοτεχνίες.

Τι είναι οι γέφυρες Μπέιλι

Η γέφυρα Μπέιλι (αναφερόμενη και ως Μπέλεϊ) είναι είδος μεταφερόμενης, προκατασκευασμένης γέφυρας. Αναπτύχθηκε στη Βρετανία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για στρατιωτικούς σκοπούς και γνώρισε εκτεταμένη χρήση από το Σώμα Μηχανικού τόσο του βρετανικού όσο και του αμερικανικού στρατού.

Επινοήθηκε από τον Ντόναλντ Μπέιλι, πολιτικό μηχανικό και υπάλληλο του υπουργείου Πολέμου της Βρετανίας, ο οποίος είχε σαν χόμπι την κατασκευή μοντέλων γεφυρών. Ο στρατάρχης Μοντγκόμερι, διοικητής των βρετανικών δυνάμεων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε δηλώσει πως «χωρίς τη γέφυρα Μπέιλι, δε θα είχαμε κερδίσει τον πόλεμο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News