Καταπλακώθηκαν ΙΧ μετά την κατάρρευση του επιπρομαχώνα Αγίου Δημητρίου

Χανιά
Καταπλακώθηκαν ΙΧ μετά την κατάρρευση του επιπρομαχώνα Αγίου Δημητρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματισμοί όταν κατέρρευσε ο επιπρομαχώνας

Απίστευτες εικόνες καταγράφηκαν στα Χανιά. Τμήμα του επιπρομαχώνα κατέρρευσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην παλιά πόλη, καταπλακώνοντας αυτοκίνητα.

Συνολικά 3 αυτοκίνητα υπέστησαν υλικές ζημιές με τους ιδιοκτήτες τους να αντικρίζουν έκπληκτοι το μέγεθος της καταστροφής. 

Ευτυχώς από το περιστατικό δεν θρηνήσαμε θύματα ή αποφεύχθηκε τραυματισμός. Ο επιπρομαχώνας δεν άντεξε τον όγκο του νερού που δέχτηκε στα τελευταία έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τα Χανιά και με δεδομένο ότι οι παρεμβάσεις για την στήριξη του παραμένουν εδώ και χρόνια σε εκκρεμότητα, άρχισαν οι εκτεταμένες καταπτώσεις.

Κατέρρευσε και πριν από δύο χρόνια

Πριν από δύο χρόνια είχαν καταγραφεί και πάλι καταπτώσεις στο νότιο τμήμα του επιπρομαχώνα του Αγίου Δημητρίου, ήταν όμως μικρότερης έκτασης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων δήμου Χανίων Γιώργο Ξανθουδάκη «εμείς από την πρώτη στιγμή σαν δήμος Χανίων το Φεβρουάριο του 2017 είχαμε καλέσει το ΥΠΠΟ γιατί ο επιπρομαχώνας ήταν ένα μνημείο και σαν αρμόδιο υπουργείο έπρεπε να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες .Είχανε έρθει τότε από τη διεύθυνση αποκατάστασης μνημείων ειδικοί μηχανικοί και είχαν ελέγξει».

Τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες της αρχαιολογίας προχώρησαν στη μελέτη αντιστήριξης της νότιας πλευράς και τοποθετήθηκαν μεταλλικά στηρίγματα στο μνημείο. Δεν έγινε το ίδιο με την τελική μελέτη η οποία δεν έχει ακόμα πάρει την απαραίτητη έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News